Haberler

    Can

    Genco Erkal'ın Can Yücel'in şiirlerinden uyarladığı tek kişilik oyunu "Can", Kemal Kocatürk'ün yönetiminde sahnelenmeye devam ediyor.

    Genco Erkal'ın Can Yücel'in şiirlerinden uyarladığı tek kişilik oyunu "Can", Kemal Kocatürk'ün yönetiminde sahnelenmeye devam ediyor.

    Can Yücel şiirlerinden uyarlayan: Genco Erkal

    Video, desenler: Mehmet Güleryüz

    Yöneten, oynayan: Kemal Kocatürk

    Müzik: Ayça Kocatürk

    Çevre düzeni: Sırrı Topraktepe

    Işık: Aslı Atasoy

    "Canlıyız, canlı mı canlı

    Ölüler yaşamadıkları için ölüler...

    Yaşam adına ölenler

    Kıyamete kadar yaşayanlar..."

    6 Sezondur aralıksız süren ve bazen de yasaklanan "Can" oyunu, Can Yücel'in 85. Doğum yılına ithafen başlamış bu sezon ise şairin 90. doğum yılını kutluyor. Hayatın içinden bir an bile eksilmemiş, kendine bile sığmamış ve taşmış bir şairi 90. doğum yılında kendi şiirlerinden uyarlanmış hayat öyküsüyle anmaya ve yaşatmaya devam ediyor "Tiyatro Kumpanyası". Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve 5 sezondur oynuyor. Can Yücel şiirleri kadar muzip, sert, dik ve duyarlı, Türk resminin desen virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Mehmet Güleryüz'ün "Can" için hazırladığı video-desenler de rol alıyor Kemal Kocatürk'le birlikte. Can Yücel'in kendi şiirlerinden hayat öyküsüyle yeniden "Can" bulmasına tanık oluyor izleyenler; Doğumundan, Adana cezaevi yıllarına, Kuzguncuk'tan Datça'ya, Datça'da huzuru bulduğu "anasının gözü mavi"liklerde "Can"ın izini kah gülerek, kah ağlayarak sürüyor. Can Yücel'i 90. Doğum yılında yaşam öyküsü olarak uyarlanmış şiirleriyle anarken, ülkemizin son 45 yılına da Can Yücel'in gözünden bir bakış atıyoruz. 5 sezondur dolu dolu oynayan bu oyunu henüz hala seyretmediyseniz, gelin siz de "Can"ın yeniden şiir, resim ve müzikle "Can" bulmasına eşlik edin.

    "Anamın ipiyle indim gökdelen damınızdan

    Kelebek gibi girdim kelebek camınızdan

    Taksinize mülkünüze dairenize…

    Vesairenize…

    Şiir fenerimle de baktım, son çığlık!

    Aşk yokmuş sizde beş paralık!

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Mehmet Güleryüz Kemal Kocatürk Genco Erkal Can Yücel Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title