Haberler

Bursa Nilüfer 1. Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali

Ünlü piyanist Fazıl Say, Bursa Nilüfer 1. Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali'nin kapanış konserinde sahne aldı.

Ünlü piyanist Fazıl Say, Bursa Nilüfer 1. Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali'nin kapanış konserinde sahne aldı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda gerçekleşen konser öncesi konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bir ülkenin çağdaşlık konusundaki mihenk taşlarından birinin, sanat ve sanatçıya verilen değer olduğunu söyledi.

Bu nedenle sanatçı Fazıl Say'a yapılmak istenen saldırıyı kınadığını belirten Bozbey, şöyle konuştu:

"Unutulmamalıdır ki ülkelerin avukatları sanatçılardır. Sanatçılar, ülkelerini tüm dünyada temsil eder ve ona göre de değerlendirilir. Bir ülkenin imajı, sanatçıların sanatlarını ne denli özgürce yapabildikleri ölçüsüyle belirlenmektedir. Fazıl Say, dünyaca ünlü bestecimiz ve piyanistimiz olarak çok önemli bir değerimizdir. Alanında en önemli ödül olan Beethoven Prize üç gün sonra Say'a takdim edilecektir. Say, bugün yayımladığı sosyal medya hesabındaki mesajında, bu ödülü insanlık, insan hakları, barış ve özgülük ödülü olarak tanımlamıştır. Bu ödül, onunla aynı topraklarda nefes alan herkesi gururlandırmalıdır."

Festival boyunca 22 ülkeden 182 sanatçının yarıştığını hatırlatan Bozbey, "Jürimiz bunları değerlendirdi. Sanatçılarımıza, jürimize ve gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum ama bu arada bir acı da yaşadık. Biliyorsunuz ülkemiz yine karanlık güçlerin tertiplediği bir tezgahla maalesef 44 şehit verdi. Şehitlerimize rahmet, ailelerine ve ülkemize sabırlar diliyorum." diye konuştu.

Bozbey, bu tür organizasyonlara imza atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra sahne alan Fazıl Say, Ulvi Cemal Erkin, Ahmed Adnan Saygun, İlhan Baran ve kendi bestelerinden oluşan parçaları çaldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Bozbey Fazıl Say Merinos Kültür Sanat Haberler

title