Haberler

Burdur'da Kaçak Kazı Yapan 2 Şüpheli Jandarma Tarafından Yakalandı

Güncelleme:

Burdur'un Yeşilova ilçesinde jandarma ekipleri, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi çalışmaları kapsamında kaçak kazı yapan 2 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Şahısların üzerinde yapılan aramada çeşitli tarihi eserler ele geçirildi.

Burdur'da jandarma ekiplerinin kaçak kazı yapan şahıslara yönelik düzenlediği operasyonda 56 adet sikke ve 4 adet obje ele geçirildi.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yeşilova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Yeşilova ilçesine bağlı Yarışlı köyüne düzenledikleri operasyonda M.U. ve F.K. isimli şahısları kaçak kazı yaparken suçüstü yakaladı. Olay yerinde ve şahısların üzerlerinde yapılan aramada 56 adet sikke, 4 adet obje, 3 adet dedektör, 1 adet el feneri, 1 adet çapa ele geçirildi. Cumhuriyet savcısının talimatı ile M.U. ve F.K. isimli şahıslara 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapıldı. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Jandarma Yeşilova Burdur Suç Jandarma Hukuk 3.Sayfa Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title