Haberler

    Bir Delinin Hatıra Defteri - Atölye Tiyatrosu

    Bir şizofrenin iç dünyasının anlatıldığı "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyunu Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşuyor.

    Bir şizofrenin iç dünyasının anlatıldığı "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyunu Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşuyor.

    2015 Rusya Yalta Anton Çehov Uluslararasi Tiyatro Festivali Rus Klasiğini En İyi Yorumlayan Tiyatro Ödülü

    2014 Rusya Arkhangelsk Uluslararasi Tiyatro Festivali Rusya'da Türkçe Sahnelenmiş İlk Tek Kişilik Rus Klasiği

    Bir Delinin Hatıra Defteri prömiyerini 2004 yılında yaptı. Savaş Mutlu'nun rejisini yaptığı Aksentiy İvanoviç Poprişçin karakterini Erdem Topuz'un canlandırdığı ölümsüz eserin, kostüm tasarımını İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan Onur Uğurlu, dekor tasarımını Savaş Mutlu ve Rus dekor tasarım sanatçıları üstlendi. Oyunun müzikleri Atölye Tiyatrosu tarafından özel bir seçkiyle hazırlandı.

    Bir Delinin Hatıra Defteri İstanbulda, turnelerde ve Üniversitelerde 100'ü aşkın gösteriyle seyircisiyle buluşurken 2006 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde başhekimliğim özel izni ve davetiyle iki özel gösteriyle akıl hastaları ve hastane personeliyle buluştu. Bu çok riskli iki gösteri büyük bir coşkuyla karşılanırken hem Atölye Tiyatrosu'nun hem de Türk Tiyatro tarihinin unutulmazları arasına girdi.

    2013 yılında Aydın Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı bölümünün düzenlediği ölümsüz yazar Nikolay Gogol'u anma etkinliklerinde özel bir gösteriyle yer alan Atölye Tiyatrosu ve Bir Delinin Hatıra Defteri, Rus profesör, doçent ve eğitim kadrosu ve öğrencileri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanırken oyunun ilk Rusya turnesi fikri olgunlaşmaya başladı.

    23 Eylül 2014'te Rusya Arkhangelsk Uluslararası Tiyatro festivalinde Lomonosov Tiyatrosunda 1000'e yakın Rus seyirciye Türkçe sergilenen oyun büyük bir ilgiyle karşılanırken Rusya Ana Haber bültenlerinde benzersiz başarısıyla kendine yer bulmuş ve Türk tiyatro tarihi adına da Türkçe sahnelenmiş ilk tek kişilik Rus klasiği olmasıyla bir ilki gerçekleştirmiştir.

    Bu başarıdan tam bir yıl sonra bu kez Rusya'nın Yalta şehrinde 2015 Anton Çehov Uluslararası Tiyatro Festivali'nde 8 Eylül tarihinde Rus seyircileri ve Tiyatro eleştirmenleriyle yine Türkçe buluşan oyun Anton Çehov ödülü için yarışmış ve ülkemize Rus klasiğini en iyi yorumlayan tiyatro ödülü ile dönmüş ve bir ilki gerçekleştirmiştir.

    Savaş Mutlu'nun cesur rejisi ve oyuncu Erdem Topuz'un şaşırtıcı enerjisi ve samimiyeti ile "Bir delinin hatıra defteri" 11. yılında seyircisiyle kendi sahnesi Atölye Tiyatrosu-Alternatif Sahne'de ve turnelerde buluşmaya devam ediyor.

    Detaylar :

    İl : Yalova

    İlce : Merkez

    Mekan : Raif Dinçkök Kültür Merkezi

    Başlangıç Saati : 16.03.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 16.03.2017 22: 00: 00

    Kategori : Bir Delinin Hatıra Defteri - Atölye Tiyatrosu

    Tür : Sahne Sanatları

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Raif Dinçkök Anton Çehov Yalta Rusya Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title