Haberler

Berna Erkün'den Resim Sergisi

Güncelleme:

Ressam Berna Erkün, 9 Ocak 2012 tarihinde sergilenecek olan "Her zaman var olan ve hiç yok olmayacak uçsuz bucaksız çizgiler" serisine tüm hızıyla devam ediyor.

Modern dünyanın kendi üzerinde kurduğu ve tuvallerine yansıyan tablolarında, hâkim olduğu dil ve hayata karşı duruşunu ifade eden Ressam Berna Erkün, "yaşadığımız dünyanın doğallığını yok ediyor olmamız benim tuvallerim çıkış noktasıdır." diyor. Ne için yok ediyoruz? Neyi yok ediyoruz? Her şeye rağmen değişime uğrayarak var olmaya çalışanlar. Yansımalarımda her geçen gün daha kötüye giden koşullara bir dokunuş var aslında. Çizgiler ve renkler, dokuların birlikteliği ile eşleşmiş görseller. Bu içten gelen bir histir. Farklılığı belli noktalarda buluşturarak oluşan eserlerinde algılanan imzası ile sonlandırıyor tuvallerini… Duvar dışında başka bir yerde de yaşamını sürdürebilecek bir resimde, buluşma olanağı veriyor. İzleyene bir bakma biçimi tarif etmeden, göz alıcı uyarlaması ise sanatın içinde olan sanatseverler tarafından büyük ilgi görüyor.

Ressam Berna Erkün'ün katılmış olduğu pek çok karma serginin yanı sıra; Aile Oyunları, Başucu Kitabı, Med-Cezir, İzlenimler isimli serisi başta olmak üzere 7 kişisel sergisi bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli koleksiyonlarda çalışmaları bulunan sanatçı çalışmalarını İstanbul'da kendi atölyesinde sürdürüyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Bakmadan Geçme

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title