Haberler

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı Açıklaması

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, "Kyizikos'ta çıkan büyük eserleri, aslına uygun bir şekilde izlenebilecek hale getirirsek, bir yandan da kazılar devam edecek şekilde ziyaretçilere, Türkiye'nin en büyük, belki dünyanın en büyük sütun başlıklarını göstermek istiyoruz.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, "Kyizikos'ta çıkan büyük eserleri, aslına uygun bir şekilde izlenebilecek hale getirirsek, bir yandan da kazılar devam edecek şekilde ziyaretçilere, Türkiye'nin en büyük, belki dünyanın en büyük sütun başlıklarını göstermek istiyoruz." dedi.

Bandırma Gazeteciler Cemiyetinin konuğu olan Çaltı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Marmara ve Ege'de 300 kilometrelik kıyı şeridine sahip olduğunu söyledi.

Yaz turizminin 3 ay gibi kısa bir zaman içerisinde eriyip gittiğini belirten Çaltı, "Hedefimiz, 12 ay boyunca düşük de olsa devamlı turist ağırlamak." diye konuştu.

Daskyleion Antik Kenti kazılarında yeni projeler hedeflediklerini aktaran Çaltı, "Artık bu alanı ziyaretçiye açacağız. Kyizikos'ta çıkan büyük eserleri, aslına uygun bir şekilde izlenebilecek hale getirirsek, bir yandan da kazılar devam edecek şekilde ziyaretçilere, Türkiye'nin en büyük, belki dünyanın en büyük sütun başlıklarını göstermek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Çaltı, Erdek'in büyük şehirlerde yaşayan insanların stres atabileceği bir hafta sonu mekanı haline getirilebileceğini vurgulayarak, "İstanbul'un yakınındayız. Kapıdağ Yarımadası, Erdek, Bandırma'nın bazı kenarları, İstanbulluların dinlenebileceği en güzel yerler aslında. Bizim bu kaynağı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Balıkesir Bandırma Türkiye Çaltı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title