Haberler

52. Uluslararası Antalya Film Festivali - "Sarmaşık"In Galası Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 52. Uluslararası Antalya Film Festivali - Sarmaşık filminin galası yapıldı- Galaya katılan ABD'li oyuncu Kathleen Turner, diğer sanatçılar ve sinemaseverler - Söyleşiye katılan sanatçılar ve sinemaseverler - Yönetmen Tolga Karaçelik'in konuşması - Oyuncu Osman Alkaş'ın konuşması - Katılımcıların alkışlaması - Merkez dışı görüntüleri 52. Uluslararası Antalya Film Festivali- Festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışması filmlerinden "Sarmaşık'ın galası yapıldı 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması filmlerinden "Sarmaşık'ın galası yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 52. Uluslararası Antalya Film Festivali - Sarmaşık filminin galası yapıldı- Galaya katılan ABD'li oyuncu Kathleen Turner, diğer sanatçılar ve sinemaseverler - Söyleşiye katılan sanatçılar ve sinemaseverler - Yönetmen Tolga Karaçelik'in konuşması - Oyuncu Osman Alkaş'ın konuşması - Katılımcıların alkışlaması - Merkez dışı görüntüleri 52. Uluslararası Antalya Film Festivali- Festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışması filmlerinden "Sarmaşık'ın galası yapıldı 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması filmlerinden "Sarmaşık'ın galası yapıldı.Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52'ncisi gerçekleştirilen festival kapsamında yönetmenliğini Tolga Karaçelik'in yaptığı "Sarmaşık" filminin gösterimi, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi.Dün teknik bir sorundan dolayı gösterimi yapılamayan kısa filmlerden "Azad" da gösterildi. Ardından "Sarmaşık" filminin gösterimine geçildi. Yaklaşık 10 dakika sonra yaşanan teknik sorundan dolayı gösterime 15 dakika ara verildi. Yönetmen Karaçelik, yapımcılardan Bilge Elif Turhan, oyunculardan Osman Alkış, festivalin direktörü Elif Dağdeviren, ABD'li oyuncu Kathleen Turner de gösterimi izledi.Filmin galasının ardından Perge Salonu'nda söyleşi yapıldı.Yönetmen Karaçelik, burada yaptığı konuşmada, bütçe sorunu nedeniyle filmi 19 günde çekmek zorunda kaldıklarını söyledi.Salondaki dinleyicilerin filmdeki küfürlü konuşmaları eleştirmesi üzerine Karaçelik, şöyle konuştu: "Ben de şikayetçiyim bu kadar küfür olmasından, bu kadar çok küfür olmasaydı televizyonlara da satmıştık. Benim için filmde en önemli şey ritmidir. Diyaloğun ritmi karakterin ritmini belirler, karakterin ritmi bir başka karakterin ritmiyle etkileşimi belirler. Aralarındaki etkileşimin ritmi, onların ağı, filmin ritmini belirler ve o ritmi içerisinde karakterler hem gerçek olmalı hem gerçekten konuşmalı."Karaçelik, filmin bütçesinin ilk etapta 150 bin dolar, toplamda ise 400 bin lira civarında yaptıklarını, bütün ekibin elini taşın altına koyduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tolga Karaçelik Osman Alkaş Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title