Haberler

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

Farklı kuşakların 1968'den bugüne direniş biçimleri ve mücadele öykülerinin anlatıldığı "68'den Bugüne" başlıklı seçkide, dünya sinemasının önde gelen yönetmenlerinin ilgi çeken yapımları gösterilecek

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, 1968'den bugüne farklı kuşakların direniş biçimleri ve mücadele öykülerini konu alan "68'den Bugüne" başlıklı seçki, sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4-11 Ekim tarihlerinde düzenlenecek festival kapsamındaki seçkide, dünya sinemasının önde gelen yönetmenlerinin geleneksel toplumsal hiyerarşiye aykırı konuları işledikleri yapımları gösterilecek.

"68'den Bugüne" seçkisinde "Hippie" kültürünü ele alan Dennis Hopper'ın yönettiği "Easy Rider", deneysel ve renkli anlatımıyla dönemin Çek sinemasına aykırı bir bakış açısı getiren ve bir dönem yasaklanan, Vera Chytilova'nın 1966 yılı yapımı filmi "Papatyalar", devrimci bir grubun eylemlerini konu alan Koji Wakamatsu'nun "Meleklerin Coşkusu" adlı film, sinema severler tarafından izlenebilecek.

Seçkide, Derek Jarman'ın punk sinemasının önde gelen çalışmaları arasında gösterilen filmi "Kutlama", "Spike Lee'yi dünyaya tanıtan film" olarak bilinen, Brooklyn'de tırmanan ırkçılık olaylarını anlatan "Doğruyu Seç", 1980'lerin Doğu Almanyası'nda kaykay kültürünü isyankar bir kendini ifade etme aracı olarak benimseyen gençlerin hikayesini anlatan Marten Persiel'in belgesel filmi "Burası Kaliforniya Değil" gösterilecek.

Polonya'da rock müziğin 1960'larda komünist rejimin çöküşüne kadar esen bağımsızlık rüzgarını nasıl bestelediğinin anlatıldığı Wojciech Slota ve Leszek Gnoinski'nin birlikte yönettiği "Özgürlüğün Ritmi" adlı belgesel film, eşcinsel ve HIV pozitif iki arkadaşın öyküsünü ele alan Gregg Araki'nin "Yaşamın Dibi", İskenderiye'de sanatla hayat bulan bir alt kültürün ele alındığı Ahmad Abdalla'nın yönettiği Mısır filmi "Mikrofon" da seyirciyle buluşacak.

Seçki kapsamında küresel hacker grubu Anonymous'un üyeleri, yazarları ve saldırılarında kilit rol oynayan kişilerin görüşlerine yer verilen Brian Knappenberger'in "Biz Birliğiz: Hacktivistlerin Hikayesi" adlı belgesel ile İrlanda'ya özgürlüğe doğru yola çıkan iki arkadaşın hikayesini anlatan Romain Gavras'ın "Bizim de Günümüz Gelecek" adlı filmler de izlenebilecek. - Antalya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Dennis Hopper Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title