Haberler

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen 5. Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi'nde kursiyerler sertifikalarını aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen 5. Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi'nde kursiyerlere sertifikaları verildi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, festival coşkusunu Antalya'nın dört bir yanına yaymak için projeler ürettiklerini söyledi. Akyürek, Halkın Portakalı Kısa Film Atölyelerinin başlangıcından bu yana yaklaşık 800 kişinin eğitim gördüğünü, proje kapsamında dört yıl boyunca 43 film çekildiğini kaydetti.

Akyürek, "50 yıldır Türkiye'nin en büyük film festivaline ev sahipliği yapan Antalya'da film çeken, sinema konuşan ve tartışan bilinçli bir sinema izleyicisi oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz Halkın Portakalı, bu amaca en çok hizmet eden projelerden biri oldu. Dileğimiz, Halkın Portakalı sinemacılarının gelecekte ülkemizin önemli sinemacıları arasında yer almasıdır" dedi.

Törende eğitimlerini tamamlayarak projede yer almaya hak kazanan 185 kursiyere sertifikaları verildi.

Bu yılki teması "Ben, Antalya" olarak belirlenen Halkın Portakalı'nda 14 film yarışacak. Yarışma sonunda birinci gelen filmin ekibine 15 bin,  ikinciye 10 bin, üçüncüye ise 5 bin lira ödül verilecek. - Antalya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title