Haberler

Küçük Bir Çukur Yüzünden Kavga Eden Aileler Barıştırıldı

Adıyaman'ın Gerger İlçesi Cevizpınar Köyü Sengeto Mezrasında Arazi Üzerine Açılan Çukur Nedeniyle Çıkan ve 7 Kişinin Yaralandığı Kavga Sonrası Tarafları Vali Halil Işık, Barıştırdı.

Adıyaman'ın Gerger ilçesi Cevizpınar köyü Sengeto mezrasında arazi üzerine açılan çukur nedeniyle çıkan ve 7 kişinin yaralandığı kavga sonrası tarafları Vali Halil Işık, barıştırdı.

Cevizpınar Köyü Sengeto Mezrasında Aslan ve Memiş aileleri arasında arazi üzerine çit yapmak için kazılan çukur nedeniyle çıkan kavgada 7 kişi silah, sopa ve taşlarla yaralanmıştı. Hamile bir bayanında silahla yaralandığı kavga sonrası Sengeto mezrasını gece ziyaret eden Vali Halil Işık, küs aileleri barıştırdı.

Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Gerger Kaymakamı Erkan Kalender, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve daire müdürlerinin de katıldığı barış töreninde Vali Halil Işık, kavgalı taraflarla görüştü. İki ailenin barıştırılması için düzenlenen törende konuşan Vali Halil Işık, küçücük bir meselenin sonucunun büyük olduğunu dile getirerek, "Köyün ileri gelen muhtarları ve azaları taraflar arasında husumet yaşanmasını önleyecekler. Biz devlet olarak üzerimize düşen görevi yaparız. İnşallah bir daha böyle şeylerle karşılaşmayız. Bir sorununuz olursa devletin kapısını çalın. Böyle şeyleri kavgayla dövüşle çözmeye çalışırsanız sonunda herkes zarar görür. Kavgayla dövüşle netice alamazsınız. Bundan sonra kimsenin kimseye şiddet kullanmasına müsaade etmeyiz. Bundan sonra kavga dövüş istemiyoruz. Varsa ortada bir suç onun cezasını adalet versin. Küçücük bir şeyin yarattığı sonuç ortadadır" dedi.

Valinin konuşmasından sonra Memiş ve Aslan ailesinin fertleri birbirlerine sarılarak barıştı.

(CB-ST-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title