Haberler

Küçük Bilim Adamları Hünerlerini Sergiledi

Küçük bilim adamları hünerlerini sergiledi TÜBİTAK Robot ve Bilim Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtıVAN - Van'da TÜBİTAK Robot ve Bilim Fuarı, bir birinden farklı projelerle ziyaretçilere kapılarını açtı.

Küçük bilim adamları hünerlerini sergiledi

TÜBİTAK Robot ve Bilim Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

VAN - Van'da TÜBİTAK Robot ve Bilim Fuarı, bir birinden farklı projelerle ziyaretçilere kapılarını açtı.

Yusuf Gökçenay Bilim Sanat Merkezi'nde eğitim gören ortaokul öğrencileri, yaptıkları robotlarla kentin sorunlarına çözüm üretmeye çalıştılar. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuarda, depremden otopark sorununa, patlayıcı araçlardan futbol alanına kadar yaklaşık 70 proje sergilendi. Sergi öncesinde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yusuf Gökçenay Bilim Sanat Merkezi proje koordinatörlerinden Mehmet Aziz Şahin, 20 tanesinin TÜBİTAK 4006 kapsamında olmak üzere 70'e yakın projenin sergilendiğini belirterek, "Fuarda öğrencilerimiz özellikle hayatta karşılaştıkları problemleri çözme mantığıyla yola çıkarak, robotlar hayatlarımızdaki sorunlara nasıl çözüm olabilir? Hayatımız nasıl daha düzgün olabilir? Diye çalışmalar yaptılar. Güzel çalışmalar ortaya çıktı. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Proje koordinatörlerinden Betül Duran İnci ise, fuarda yer alan projelerin ulusal yarışmalarda değerlendirileceğini ifade ederek, "Özellikle Amerika ile ortak yaptığımız bir proje var. Amerikalı bir bayanın sesini kaydettik ve onu bir robota dönüştürdük. Bu, Amerika ve Türkiye dostluğu adına güzel bir proje oldu. Bunun yanında birçok alanda güzel projeler ortaya konuldu. Burada her alanı robot ile birleştirmeye çalışıyoruz. Doğuda çok yaygın bir alan değil ama kendi imkanlarımızla Van'da nereye kadar götürebileceğimize çalışıyoruz. En önemli farkımız da, kız çocuklarını bu alana özendiriyoruz" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı fuar, kurdele kesimi ve projelerin gezilmesi ile sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Amerika Birleşik Devletleri Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title