Haberler

Rusya, savaşı sona erdirmek için Ukrayna'ya tek şart sundu: Silahları bırakın

Güncelleme:

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle binlerce asker ve sivil hayatını kaybederken birçok yerleşim yeri de yıkıma uğradı. Savaş tüm şiddetiyle devam ederken Rusya, Ukrayna'daki işgali sonlandırmak için tek şart sundu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukraynalı askerlerin silah bırakması durumunda savaşın gün bitmeden sona erebileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin'in emriyle 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Ukrayna işgalinde 4 ay geride kaldı. Rus ordusu ülkede ilerlemeye devam ederken Ukraynalı milliyetçiler ve askerler işgale karşı direniyor.

ZELENSKİ: SAVAŞ YIL SONUNA KADAR BİTMELİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ülkesinde devam eden Rus işgaliyle "Savaş yıl sonuna kadar bitmeli." dedi.Zelenski, Savaşın yıl sonuna kadar bitmesi için liderleri ellerinden gelenin en iyisini yapmaları konusunda uyardı.

"GÜN SONUNA KADAR HER ŞEY SONLANABİLİR"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin savaşın kış mevsimine kadar sonlanmasını istediğine ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. Peskov, "Ukrayna tarafı gün bitmeden her şeyi durdurabilir. Bunun için milliyetçi birliklerin ve Ukrayna ordusunun silahlarını bırakması için emir verilmesi, Rusya Federasyonu'nun şartlarının yerine getirilmesi gerekir. Bu durumda gün sonuna kadar her şey sonlanabilir. Sonrası Ukrayna Devlet Başkanı'nın kararıdır" diye konuştu.

Rusya, savaşı sona erdirmek için Ukrayna'ya tek şart sundu: Silahları bırakınKremlin Sözcüsü Peskov ve Rusya Devlet Başkanı Putin.

UKRAYNA'DAKİ ASKERİ OPERASYONLARIN BİR SÜRESİ VAR MI?

Rusya'nın, Ukrayna'daki askeri operasyonlarıyla ilgili bilgi veren Peskov, "Devlet başkanımızın askeri operasyonların plana göre ilerlediği yönündeki açıklamaları bize rehberlik ediyor" ifadelerini kullandı. Peskov, Ukrayna'daki askeri operasyonların bir süresi olup olmadığı sorusunu ise "Hayır" şeklinde yanıtladı.

Rusya, savaşı sona erdirmek için Ukrayna'ya tek şart sundu: Silahları bırakın

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dmitriy Peskov Kremlin Ukrayna Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (9)

ender türk :

abd ve ab kuklası ülkesini yaktırdı yıktırdı

272
50
yanıtYanıtla
Osman Altunok:

Hiç o coğrafyaya görmediğin belli ya Belarus gibi olursun yada ülkeye demokrasi getirmeye çalışıp Avrupa yaklasirsin.Baska bir seçenek yok.

yanıt0
yanıt1
Narter Nart:

ukraynanın elindeki nükleer silahları da yalanlarınızla almıştınız. Siz geri çekilin savaş bitsin. siz bırakın Ukrayna zaten silah bırakır. İşgalci sizsiniz Ukrayna değil. Nasıl bir devlet anlayışınız var. Yalan dolan

6
3
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Rusya isteseydi yerle bir ederdi Ukrayna'yı ! savaşı hep caydırmak üzerine oldu ve halâ inatla Rusya ile dalaşmaya devam ediyorlar Rusya'da ukrayna tarafından yıkılan bombalan bir şehir yada kasaba vede köy duyuldumu ? Don kişot bir Zelenksky var !

1
2
yanıtYanıtla
Serdar Şahiner:

İki gavur savaşıyor olan bize oluyor. Ekmeğe zam geldi bugün. Yazıktır ya

0
2
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bir denesinler ukrayna bir gece silah atmasın bakalım savaş dururmu,? Asla putin savaşı kazanmadan silah bırakmaz ukrayna haritadan silinir

1
1
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

AB nin kış gelip maba'dı donmaya başlayınca Putin'e yalvarmaya, biz ettik sen etme bütün Ukrayna senin olsun ver doğalgazı soytarının gönlünü biz yaparız diyecekler ..))

1
0
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

Ulkesini cesurca savasan bir lider icin kukla demek ahmakliktir.

0
1
yanıtYanıtla
İsmet Kayıt:

Birak silahlari kalan sahlar bizimdirde

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title