Haberler

Türkiye'nin Ukrayna konusundaki net tavrına Rusya cephesinden ilk yorum: İlişkilerimize engel değil

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ı tanımasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı, "Rusya'nın kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Buna karşılık Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov "Ukrayna konusundaki görüş ayrılıkları, Rusya-Türkiye ilişkileri için engel değil" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünya yaptığı tarihi konuşmasında Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ı resmen tanıdığını açıklamıştı. Bu karar üzerine NATO ülkeleri peş peşe kınama mesajları yayınlamıştı.

TÜRKİYE DE RUSYA'NIN KARARINI KINADI

Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili " Rusya'nın Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz" ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün yaptığı konuşmada tarafları sağduyuya çağırarak "Biz Rusya'nın kararının kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz." dedi.

"GÖRÜŞ AYRILIKLARI, İKİLİ İLİŞKİLERİ ETKİLEMEYECEK"

Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaşanan sürecin Türkiye ile ikili ilişkilerini zedelenmeyeceğini söyledi.

Sözlerini sürdüren Peskov, "Türklerle Kırım konusunda da görüş ayrılıklarımız olduğunu biliyorsunuz. Uzun süredir var ancak bu, ilişkilerimizi şekillendirmemizi engellemiyor. Bu nedenle, ikili ilişkilerimizde sorunlu kısımlar olduğu gibi, önemli başarılar elde ettiğimiz alanlar da var" ifadelerini kullandı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (3)

ismail bey :

Bu savaştanda ekmek çıkaramazsak yazık bize.. Ukraynaya siha sat, rusyaya tiha ver, ukraynaya füze sat, rusyaya hava savunma ver.

1
2
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

Kurt Ayazı yer ama yediği soğuğu affetmezmiş buğdaya zam yapsam ekmek 20 tl olur ona göre

0
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

rusya ile nato arasinda bir savas cikarsa Türkiye nasil tarafsiz kalacak acaba Türkiye natoya bagli degilmi montrö anlasmasina göre güclü silah füze tasiyan natonun agir gemilerinin karadenize cikmasina göz yumdugugunda otomatikman natonun yaninda rusyaya karsi savasa müdahil olmuyormu? bu konuda halkimiz tam olarak aydinlatilmalidir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title