Haberler

KPSS her sene oluyor mu? Son dakika KPSS her sene mi yapılacak, her yıl olacak mı? KPSS kaç yılda bir yapılır?

Güncelleme:

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyen vatandaşlar için açılan kontenjanlara yerleşmeyi sağlayan KPSS sınavı hakkında merak edilenleri sizler için derledik. KPSS her sene oluyor mu? Son dakika KPSS her sene mi yapılacak, her yıl olacak mı?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girecek adaylar sınavın her yıl yapılmasına dair yoğun istekte bulunuyor. KPSS B grubu sınavları hakkında TBMM'ye sunulan teklifle ilgili kritik bir gelişme yaşandı. KPSS sınavının her yıl yapılması teklifinin TBMM'ye sunulmasıyla birlikte memur adaylar gelişmeleri yakından takip ediyor. Belirli aralıklarla gerçekleştirilen KPSS artık her yıl mı yapılacak?

KPSS KAÇ YILDA BİR YAPILIR?

Kpss Lisans sınavı her yıl yapılmaktadır ama bu sınavın pek çok alt dalı olduğu için her sene her lisans mezunu farklı durumlar ile sınava girebilmektedir. Bu durumlarda KPSS A ve KPSS B grubunu ortaya çıkarmıştır.

Kpss A grubu sınavı her sene yapılır. Bu alandan sınava girmek isteyen adaylar her sene bu sınava başvuru yapıp sınava girebilirler.

Kpss B grubu sınavı 2 senede bir yapılır. Bu senelerde çift senelerdir. 2016-2018-2020 gibi her 2 yılda bir yapılmaktadır.

KPSS HER YIL MI OLACAK?

Altıntaş yaptığı açıklamada "KPSS sınavlarının her yıl yapılmasıyla ilgili tasarının detaylarını öğrenmek için gün boyu milletvekillerimiz ile görüşmeler sağlamaya çalıştık. MHP Milletvekili değerli hocamız Sefer Aycan, 'Bu konu Milli Eğitim Komisyonunda görüşüldü ise bile şu an bütçe görüşmeleri ve gündem yoğunluğu nedeniyle hayata geçmesi mümkün olmadığını komisyonca onaylanması, genel kurula gelmesi, kabulü yasakalşması gibi süreçlerin bir hayli zaman alacağını' belirtti. Kendisinin farklı komisyonda olması sebebi ile konudan haberi olmadığını da dile getirdi. Diğer milletvekillerimiz ile de konuyu görüşme şansımız oldukça sizleri bilgilendireceğim. Geçtiğimiz günlerde verilen soru önergesinde de durumun DPB ve ÖSYM tarafından değerlendirilip müşterek kararlar alındığı cevabı Ziya Selçuk tarafından verilmişti. Gündemde böyle bir şey var ama anladığımız kadarıyla yakın tarihte hayata geçmesi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan twitter üzerinden yaptığı açıklamada KPSS B grubu sınavlarının her sene olmaması gerektiğini belirterek "KpssB HerSeneOlmasın KPSS nin her sene olması puan ve sıralama sorununa neden olacak, karışıklığa sebep olacaktır. Bu nedenle eskisi gibi,iki yılda bir olması uygundur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Eğitim Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (7)

Na:

Her yıl olsun evet sınav günü hasta olanlar var pandemi dönemi lütfen dikkate alınsın artık gündemee grlsin olaylansın

2
0
yanıtYanıtla
Yunus:

Sınav her yıl olsun kaçıranlar ya da bi şekilde giremeyenler mağdur olmasın artık. Hayır diyenler diğer sınavda aynı dereceyi puanı alamayacaklarindan korktukları için hayır diyorlar.

2
0
yanıtYanıtla
Do:

Sınavın her yıl olmasını İSTEMİYORUZ. Çünkü bu durum puan ve sıralamaları olumsuz etkileyecektir.

0
2
yanıtYanıtla
Osman YILMAZ:

Her yıl olmalı sınav. Eğitimde birlik !!!

2
0
yanıtYanıtla
Özo:

Sınav her yıl olsun. Zamanımızı çalmayın.Hayat kısa.

1
1
yanıtYanıtla
mana:

her yıl olsun bu bizim de hakkımız

1
0
yanıtYanıtla
Na:

Her yıl olsun atamalaar 3 yılı buluyo büyük bir zaman kaybı her sınavınn her senee olduğu gibi kpss on lisan her yıl olsun

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title