Haberler

Kozan'daki Tarihi Yapıcı Konağı Restorasyonu Sürüyor

Kozan'da, tarihi yapı ve konakların bölge turizmine kazandırılması kapsamında bir süre onarımına başlanılan Yapıcı Konağı'nın restorasyonunun sürdüğü bildirildi.

Kozan'da, tarihi yapı ve konakların bölge turizmine kazandırılması kapsamında bir süre onarımına başlanılan Yapıcı Konağı'nın restorasyonunun sürdüğü bildirildi.

Kozan Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçedeki onlarca tarihi yapıdan biri olan Arslanpaşa Mahallesinde taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilen Yapıcı Konağı'nın belediyece hazırlanan   "Kozan Belediyesi Konak Restorasyon Projesi" kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteği ile restorasyonuna devam ediliyor.

ÇKA İzleme Uzmanı Duygu Ayata, devam eden proje kapsamında, tarihi konaktaki çalışmaları yerinde inceledi.

Ayata'nın çalışma ziyaretine belediyede görevli mimar Yaşar Gök, Strateji Geliştirme Müdürü Ahmet Korkut ve İshak Aslanhan da eşlik etti.

Hasan Hüseyin Yapıcı ve mirasçıları tarafından Kozan Belediyesi'ne hibe edilen konağın restorasyonunun tamamlanmasıyla ilçedeki bir kültür varlığının daha gelecek kuşaklara ve turizme kazandırılmış olacağı kaydedildi. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Yapıcı Çukurova Konak Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title