Haberler

Koyunoğlu Beldesinde Hırsızlık Olayları Protestosu

Samandağ ilçesine bağlı Koyunoğlu beldesi sakinleri son günlerde beldelerinde artan hırsızlık olaylarını protesto etti.

Samandağ ilçesine bağlı Koyunoğlu beldesi sakinleri son günlerde beldelerinde artan hırsızlık olaylarını protesto etti.

Beldede toplanan vatandaşlar gerçekleşen hırsızlık olaylarına karşı güvenlik güçlerinin önlem almalarını istedi.

Koyunoğlu Yerel Çalışma Platformu adına açıklama yapan avukat Halil İbrahim Özgün, son bir aylık süreçte beldelerinde 8 hırsızlık olayının yaşandığını ve bir pikabın yanı sıra evlerden kasa ve ziynet eşyalarının çalındığını söyledi.

Olaylarının gerçekleşme biçimi ve konut ile araçların özellikleri göz önüne alındığında hırsızlıkların bir çete veya örgüt işi olduğu intibasını uyandırdığını ifade eden Özgün, şöyle devam etti:

"Hırsızlıkların büyük meblağlar hedeflemesi ve organize bir iş olduğu düşünüldüğünde duyduğumuz endişe ve kaygı artmaktadır. Duyduğumuz endişe yalnızca mal varlığımıza yönelik değildir. Aynı zamanda vücut sağlığımıza ve hayatımıza yönelebilecek saldırılar açısından da bir korku halindeyiz. Belde sakinlerinin ciddi bir oranı, kocaları Sudi Arabistan'da çalışan ev hanımlarından oluşmaktayken, ev hanımları ve yaşlılar ciddi bir tehdit altındadır. Bin bir emekle ve binlerce kilometre uzaklarda çalışarak yapılan birikimlerin, bu şekilde çalınması ve hırsızlıkların sistematik bir biçimde devam etmesi, ciddi bir toplumsal yara haline gelmiştir"

Muhabir: Salim Taş - Halit Demir

Yayıncı: Anıl Bağrık - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Özgün Koyunoğlu Samandağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title