Haberler

Köy Manzaralı Resim Sergisi

Türkiye Gençlik Kulübü Tarafından Gerçekleştirilen Resim Sergisine Türk Konut Genel Başkanı Yılmaz Odabaş, 14 Bin YTL Ücret Ödeyerek İki Resim Alırken, Ankaraspor Ambleminin Bulunduğu Resme Ankaraspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek 4 Bin YTL Vererek Satın Aldı.

Türkiye Gençlik Kulübü tarafından gerçekleştirilen resim sergisine Türk Konut Genel Başkanı Yılmaz Odabaş, 14 bin YTL ücret ödeyerek iki resim alırken, Ankaraspor ambleminin bulunduğu resme Ankaraspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek 4 bin YTL vererek satın aldı.

Eğitimden sanata ve spora kadar gençlere yönelik birçok aktivite gerçekleştiren Türkiye Gençlik Federasyonu Türkiye'nin en tanınmış suluboya hocasının eserlerini Federasyonun Dikmen'de bulunan merkezinde sergiledi. Resim Sergisi açılış törenine İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türk Konut Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı, bürokratlar ve işadamları katıldı. Gecede Türk Konut Genel Başkanı Odabaşı, doğuya yapılan bu yardıma kendisinin her türlü yardımda bulunacağını belirterek, "Osman kardeşimiz güneydoğudaki okulların sorunlarına el atmak istemiş. Biz de böylesine hayırlı bir yardıma katkımız varsa mutlu oluruz. Gökçek'in böylesine gerçekleştirdiği her türlü yardıma hazırım. Böyle yardımlar ile Türkiye'de bulunan çoğu okulu ayakta tutarız" dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, resimleri, 'çok güzel ve mükemmel' bulduğunu belirterek, "Her biri birbirinden güzel. Sergiyi gezince Anadolu'da dolaşmış gibi oldum. O bizim Anadolu'nun harika manzaralarını gördüm, havasını teneffüs ettim" diye konuştu.

Gecede Ressam Sabri Akça ise Ankaraspor amblemli bir resim çizmesinin ardından Ankaraspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek, Ankaraspor kompozisyon konulu resmi 7 bin YTL'ye satın aldı. Sergiyi gezen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ressam Sabri Akça'yı yürekten kutladığını belirterek, "Laf olsun iltifat olsun diye söylemiyorum. Hak ettiği için söylüyorum, gerçek bir sanatkar, eserler mükemmel" ifadelerini kullandı.

Resimleri görünce Akça'ya bir öneride bulunduğunu söyleyen Gökçek, "Hocamdan bir ricada bulundum Bir de Ankara için çalışsın. Ankara sergisi açalım" diye konuştu.

Ressam Akça da bu teklife sıcak baktığını ifade ederek, bir yıl gibi kısa bir sürede Ankara manzaralı resimleri bitireceğini kaydetti. 2 bin YTL ve 7 bin YTL arasında satılan resimler Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan iki okula gönderilecek ve bu okullarda akılı sınıflar oluşacak. Ressam Sabri Akça, resimlerinde genellikle en çok özlemini duyduğu çocukluğunun geçtiği yöreler ile köyü ve çevresini konu edindiğini söyledi. Bazı soyut kavramları da resmettiğini belirten Akça, "Fotoğrafa benzemeyen resim güzeldir, benzeyen resim ise kötüdür" dedi.

Sergi, 24 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.

(TS-TS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title