Haberler

Önce kayıt, sonra aşı! Korona aşısı için kayıtlar "Aşıla" mobil uygulaması üzerinden yapılacak

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı, aşı takibini kolaylaştırmak için "Aşıla" uygulamasını geliştirdi. Aşı uygulanmadan önce mobil uygulama üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kayıt tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılacak.

Türkiye'nin Çin'den aldığı 3 milyon doz koronavirüs aşısının incelemesi, bu hafta ortasında tamamlanacak. Perşembe veya cuma gününden itibaren ilk aşılar vurulmaya başlayacak. Mobil telefonlara indirilerek kullanılabilecek "aşıla" uygulaması ile Kovid-19 aşı kayıtları yapılacak.

KAYIT TAMAMLANDIKTAN SONRA AŞI YAPILACAK

Aşıdan önce mutlaka "aşıla" üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı yapılacak. Herkes önce kayıt olacak, sonra aşı yapılacak.

Korona aşısı için kayıtlar 'Aşıla' mobil uygulaması üzerinden yapılacak

AKILLI TELEFONLARA İNDİRİLEBİLECEK

Aşıla uygulaması ile ilgili tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve eğitim videolarına "https://asila.saglik.gov.tr" adresinden erişilebilecek. Aşıla mobil uygulaması "https://mobilmarket.saglik.gov.tr" adresi üzerinden İOS, Android ve Huawei telefonları için indirilebilecek. Uygulama yüklenirken, yükleme ve kullanım ayarlarına dikkat edilecek. İndirdikten sonra kullanabilmek için mutlaka belirtilen ayarlar yapılacak.

Sağlık Bakanlığı'nın geliştirdiği uygulama ile hekimler ve sağlık personeli, kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşların aşılanma sürecini takip edebilecek.

Korona aşısı için kayıtlar 'Aşıla' mobil uygulaması üzerinden yapılacak

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (24)

bayzeee:

herkezde akıllı telefon yok kı köy yerlerınde coğu ınsanlar tuşlu telefon kullanıyor

11
4
yanıtYanıtla
Dr.M:

Kardeş bunu biz kullanacağız zaten. Hastaları takip için. .

yanıt8
yanıt2
HALK:

3 ayda 300 kişi koronadan ölüyor. 3 ayda 85000 kişi kanserden ölüyor. şimdi esas pandemi kanserden ötürü mü yapılmalı koronadan mı? şimdi başımızdakilere soruyorum 85000 kişi 3 ayda kanserden ölüyorsa eğer gıda yiyecek sektöründe alarma niye geçilmez. adamin biri çiğ köftelere kiremit koyar bidiğeri pastaya resime normal mürekkep kullanır ne tuhaftır ne hikmetse israilde bir kanser yok ama Türkiye de 3 ayda 85000 kişi sizcede bir israil kıyımı yok mu bize karsı? israil tohumu satılıyor. . .

6
6
yanıtYanıtla
deli:

domuzgribi diye bisey cıkarttılar. sonrada çok tuhaftır bunun asısı için cok israr ettik anormal şekilde. Ne tuhaftır aynı firma şimdide korona yı icat etti. yine anormal şekilde aşı diye israr ediyoruz. kuduz asısı olsa anlarım diğer asılar tamam da. şimdi maske taktırtmak katillik 19 tane doktor diyor. karbondiyoksiti içine cekildiğinde devamlı insan oksijensizlikten ölebilir belli noktadan sonra. savaş olmassa boyle mi kıyım yapılacak. bilemedim. aşı olacaksa Turk insanı guvenilir. Çindusman

6
3
yanıtYanıtla
aşı olmak istemiyoruz:

aşı olmak istemiyoruz. ama bu uygulama ile aşı olup olmadığımız belli olacak. aşı olmayanlar hes kodu gibi kurumlara giriş yapamayacak.

7
1
yanıtYanıtla
1:

sen olma

yanıt1
yanıt2
Küpeli deli:

1. 3 milyon aşı kime yetecek 2 Endonezya %69 diyor koruması. Bizde nasil %93 çıktı 3 bütün avrupa biontechi tercih ederken biz niye Çin açısında direniyoruz.

6
2
yanıtYanıtla
267,7 milyon (2018) endonezya nufusu:

endonezyanın nufusu bızı katlıyor , dolaysıyla faz 3 kişi sayısı da ona seconder artıyor olabilir?

yanıt1
yanıt3
Rrrr:

Çin malı daha ucuz abi üçe beşe bakma

yanıt2
yanıt1
Dr.M:

Avrupa kendi aşısını yaptı. Bir de o yönden bak

yanıt1
yanıt0
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title