Haberler

Korona virüsten korunmak için kavanozlar dolusu pekmez yapıp komşularına dağıttı

Güncelleme:

Korona virüsten korunmak için kavanozlar dolusu pekmez yapıp komşularına dağıttı Arnavutköy'de bir vatandaş, korona virüs günlerinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen tencereler dolusu pekmez kaynatarak komşularına dağıttı.

Korona virüsten korunmak için kavanozlar dolusu pekmez yapıp komşularına dağıttı

İSTANBUL - Arnavutköy'de bir vatandaş, korona virüs günlerinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen tencereler dolusu pekmez kaynatarak komşularına dağıttı.

Arnavutköy Mustafa Kemalpaşa Mahallesinde yaşayan Cemal Kaya isimli vatandaş korona virüs salgının ardından bağışıklık sistemini güçlendirmek için dedesinden öğrendiği pekmez tarifine başvurdu. Ormana giderek faydalı bitkileri toplayan ve karıştıran Kaya, evinin önünde tencerelerde pekmez kaynattı. Yaptığı karışımı kavanozlara dolduran Kaya, komşularına dağıttı.

Bu bitkisel bir ilaç türü.

Ormandan topladığı bitkilerle karışım yapan Cemal Kaya "Biz korona virüs hastalığı Dünya'da ve ülkemizde görülmeye başladığında ne yapabileceğimizi düşündük ve zamanında dedelerimizin solunum sıkıntısı çeken hastalara yapmış olduğu bu karışım aklımıza geldi. Hem eskileri hatırlama amaçlı hem de kendimizi korumak amaçlı bu karışımı yapmaya karar verdik. Gerçekten zor ve yorucu bir iş, biz evimizde sıkılıyorduk baktık ki yapabileceğimiz müsait bir bahçemizde var ne yapabileceğimizi düşündük ve bu karışımı yapmaya başladık. Şimdiye kadar yaptığımız karışımların çoğunu komşularımıza dağıttık kendimizde sürekli kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Kavanozlar dolusu pekmez yaptı.

Evinin bahçesinde yaktığı odun ateşinde kazanlarla kaynattığı ve karışımlarını uyguladığı pekmezlerden kavanozlar dolusu yapan mahalle sakini bu kadar çok pekmezi ne yapacaksınız sorusuna ise, yoldan geçen herkese vereceğim ki faydalansınlar cevabını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Koronavirüs Cemal Kaya Arnavutköy Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title