Haberler

Korona için yeni tedbirler peş peşe açıklanırken İstanbul'dan gelen görüntüler pes dedirtti

Güncelleme:

Koronavirüs vaka sayısının patladığı İstanbul'da toplu taşıma araçlarında çekilen ve sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüntüler "Bu şekilde virüsün önüne nasıl geçilecek?" sorusunu akıllara getirdi.

Koronavirüs vaka sayısının korkunç boyutlara ulaşması sonrası alınan bir dizi tedbir hayata geçirildi ve kısıtlamanın hüküm sürdüğü günlere geri döndük. Ancak alınan onca tedbire rağmen İstanbul'da toplu taşıma araçlarından gelen görüntüler pes dedirtti.

ARAÇLARA BİNMEKTE ZORLANDILAR

Sabah gün ağarmadan yola çıkan çalışanların kullandığı metrobüs ve metrolarda saat 08.30'a kadar yolcular sosyal mesafesiz yolculuk yapmak zorunda kaldı. Beylikdüzü ve Avcılar'dan hareket eden metrobüslere binenler sırt sırta gidecekleri yere ulaşmaya çalışırken, metrolarda da yoğunluk görüldü. Ataköy yönünden gelen metronun 15 Temmuz Sehitler Otogarı'ndaki Esenler ve Kirazlı seferleri için aktarmalarda yoğunluk görülürken yolcular araçlara binmede zorlandı.

Korona için yeni tedbirler peş peşe açıklanırken İstanbul'dan gelen görüntüler pes dedirtti

YENİ KISITLAMALAR GETİRİLDİ

Dün Bilim Kurulu tarafından alınan tavsiye kararları sonrasında Kabine toplantısında yeni korona tedbirleri açıklandı. Buna göre; hafta sonları 10.00 - 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlanacak, üretim, imalat ve tedarik zincirleri bundan muaf olacak.

Korona için yeni tedbirler peş peşe açıklanırken İstanbul'dan gelen görüntüler pes dedirtti

65 YAŞ VE ÜZERİ İLE 20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA SINIRLAMASI

Genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 ila 13.00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlar, 13.00 ila 16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Korona için yeni tedbirler peş peşe açıklanırken İstanbul'dan gelen görüntüler pes dedirtti

20 KASIM'DAN İTİBAREN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

20 Kasım'dan itibaren kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahalar 31 Aralık 2020 tarihine kadar kapalı olacak. Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri saat 10.00 ila 20.00 arasında hizmet sunabilecek. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10:00 ila 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek. 20:00'den sonra ise sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek. Genelgeye göre, koronavirüsle mücadeleye yönelik yeni tedbirler 20 Kasım Cuma saat 20.00'den itibaren geçerli olacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (59)

MECBUR:

abi adamlar mecbur işe gidiyor napacaksınız ?

21
2
yanıtYanıtla
mecbur akıllı davranman lazım:

neyini anlamıyorsunuz 1 araba yerine 2 yada 3 araba peş peşe gelicek sende 10 dk erken çıkacaksın yoluna bu kadar

yanıt1
yanıt1
sadece insan:

her şey çok mu güzel oldu imamoğlu?

4
11
yanıtYanıtla
kemal:

iyi ki bir şey öğrenmişiniz papağan gibi aynı lafları geveliyorsunuz İmamoğlu mu ülkeyi yönetiyor

yanıt5
yanıt4
Maymunder:

Hükümet mi İETT''yi yönetiyor? İmamoğlu korona ilk çıktığında sefer sayılarını yarı yarıya düşürdü yaptığı bence hiç doğru değildi.

yanıt3
yanıt3
vatandaş:

imamoğlu otobüsleri bu şekilde doldurarak bu işi içinden çıkılmaz hale getirdi. bu görüntü korkunç.

yanıt0
yanıt0
Pala:

İBB virüs ile ortak çalışıyor pası İBB veriyor golü korona atıyor.

7
7
yanıtYanıtla
tr:

tabi birazda beyin lazım değilmi

yanıt0
yanıt1
Nadir:

Arkadaşım bu 16 milyon Analadolu ya göç etmesi gerekiyor. Fabrikaların yüzde 70 ini Anadolu ya taşımadan bu iş çözülmez çözülemeeeeeez. İzmir de deprem oluyo halk sahil kenarına koşmak zorunda kalıyor.corona olmasada yığılmaların önüne geçmek lazım. Senelerdir apartman hayatının bu topraklardali fizyolojiye uymadığını söyleriz. Al 2 katlı daireni bak keyfine. Neyin peşindesin eyy Türk toplumu. Araba alacam diye bu eziyet çekilir mi? Yarın birisi çıkar Almanya dan araba ithaline izin verdim der. Taptığın arabayı bi aylık maaşınla alırsın. Önce Aile sağlığı. Önce toprak. Önce ağaç. Gerisi olur gider

11
3
yanıtYanıtla
esnaf:

3 - 5 dukkanı kapatmakla olmaz. milletin vebalini almayın.

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title