Haberler

Koranavirüs vakalarındaki artışın ardından Gümüşhane'de tedbirler arttırıldı, denetimler yoğunlaştırıldı

Güncelleme:

- Korana virüs vakalarındaki artışın ardından Gümüşhane'de tedbirler artırıldı, denetimler yoğunlaştırıldı Sağlık Bakanı Dr.

- Korana virüs vakalarındaki artışın ardından Gümüşhane'de tedbirler artırıldı, denetimler yoğunlaştırıldı

GÜMÜŞHANE - Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından açıklanan haftalık koronavirüs vaka listesinde 100 bin kişide görülen vaka sayısında Türkiye'de birinci sıraya yükselen ve bir önceki haftaya göre vaka sayıları yüzde 50 artan Gümüşhane'de denetimler sıkılaştırılarak tedbirler artırıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri kentin işlek caddelerinin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alarak caddeye giren her vatandaşın HES kodunu sorguluyor, ekip araçları anons ederek sürekli alınması gereken tedbirlere dair uyarılar yapıyor.

İnönü Mahallesi Muhtarı Ali Doğan, vakaların artışının sebeplerinden birisinin büyük illerden yaylalara çiftçi olarak değil de daha çok tatilci olarak gelen vatandaşlar olduğunu savundu. Doğan "Gelişleriyle bu hastalığı daha çok köy ve Gümüşhane'ye gidiş gelişlerde yaydılar. Köylere gidiş gelişlerde insanlar çok serbest oldu. Küçük bir tarlası olan da çiftçilik yapıyorum diye belge aldı. Bunlar daha kontrollü olsaydı pandemi bu kadar artmazdı. Katı kurallarnı olması lazım. Virüslü olup da alışverişe giden insanlar oldu. Bu insanlara bir vebaldir, günahtır. Ha bir insanı öldürmüşsün, ha bir insana virüs bulaştırarak öldürmüşsün. İkisi de bence eşdeğerdir" dedi.

Karaer Mahallesi Muhtarı Mehmet Kurtman ise gurbetçi vatandaşların izolasyonda kalmamalarının, direk buradaki insanlarla diyaloga geçmesinin vaka artışının sebeplerinden birisi olduğunu söyledi. Kurtman "Onlardan tek ricamız memleketlerine geldiklerinde en az 10 gün izolasyonda kalsınlar ondan sonra halkın içine girsinler. Yapılan HES kodu uygulaması da doğru. Şu anda Türkiye'de birinci sıradayız vaka sayısında. Bu da bizim için iyi bir reklam değil, kötü bir gidişattır. Onun için biz de hep beraber dikkat etmek zorundayız. Gümüşhane gibi bir yerde hayat şartları zor olduğu için biraz daha dikkat etmemiz, güvenlik güçlerimize yardımcı olmamız lazım" diye konuştu.

Cadde esnafından Ahmet Ergin de gelinen durumun üzücü noktada olduğuna değinerek, "Bizler ramazan ayı boyunca kısıtlamaya tabi tutulduk. Neticesinde bir açılmadan yararlanacağımızı düşünürken son verilere baktığımızda Gümüşhane olarak Türkiye birincisiyiz. Bu gerçekten şehrimiz adına, esnafımız adına üzücü bir durum. Bir insanın kendi sağlığını düşünmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Emniyet Müdürlüğü Fahrettin Koca Gümüşhane Türkiye Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title