Haberler

Konya'dan Kısa Kısa

Konya'da, baraj gölünde yasak olmasına rağmen kaçak avlanmada kullanılan 1 kilometre uzunluğunda balıkçı ağı ele geçirildi.

Konya'da, baraj gölünde yasak olmasına rağmen kaçak avlanmada kullanılan 1 kilometre uzunluğunda balıkçı ağı ele geçirildi. Ağlara takılan canlı balıklar ise tekrar yaşam alanlarına bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, baraj gölünde olta ile avlanan bir amatör avcı, oltasına balıkçı ağı takılınca durumu Konya Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği'ne (KAOBDER) bildirdi.

Dernek tarafından yapılan ihbar üzerine, bölgeye jandarma ve baraj güvenliği ekipleri sevk edildi.

Su yüzeyi ve derinliklerinde yapılan çalışmanın ardından yaklaşık bin metre uzunluğundaki balıkçı ağı, baraj gölünden çıkarıldı.

Ağlara takılı vaziyette olan canlı ve cansız balıklar tespit edildi. Canlı olduğu saptanan çok sayıda aynalı ve pullu sazan, sudak ve tatlı su kefalleri tekrar baraj sularına bırakılırken, istilacı tür olan İsrail sazanları ise hayır kurumlarına verilmek üzere el koydu.

Güvenlik güçleri, sahibi belirlenemeyen ve kaçak avlanmada kullanılan ağları yakarak imha etti.

"Reha Bilir Leylekler Vadisi ve İslibucak" doğa yürüyüşü

Beyşehir ilçesinde, "Reha Bilir Leylekler Vadisi ve İslibucak" doğa yürüyüşü, üçüncü kez düzenlendi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu olarak düzenledikleri doğa yürüyüşüne, aralarında Konya, Ankara'dan gelen fotoğraf ve doğaseverin de olduğu 147 katılımcının iştirak ettiğini söyledi.

Türkiye'deki 2 Fransız doğaseverin de katıldığı etkinlikte, Yeşildağ Mahallesi'ndeki Leylekler Vadisi'nde bir araya geldiklerini anlatan Büyükkafalı, şöyle konuştu:

"Leylekler Vadisi'ne ismini veren uluslararası fotoğraf sanatçımız Reha Bilir de vadinin tanıtımı için konuşma yaptı. Alandaki leylekleri rahatsız etmeden bir süre fotoğraf çekildi. Ardından doğa yürüyüşü etkinliğini gerçekleştireceğimiz Kurucuova İslibucak bölgesine geldik. Burada orman içerisinde 4 kilometre mesafede bir doğa yürüyüşümüz oldu."

Ormanda çiçek ve zaman zaman kar örtüsüyle karşılaşan katılımcıların manzarayı görüntülediğini ifade eden Büyükkafalı, "Dönüşte Vuslat Parkı alanındaki dernek ofisimiz önünde açılan Toroslar'daki bitki örtüsünü konulu fotoğraf sergisi gezildi. Böylece etkinliğimizi tamamlandı. Yıllardır doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenliyoruz ama bu etkinliğe rekor sayıda katılım oldu."

Kaynak: AA / Güncel

Reha Bilir Beyşehir Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title