Haberler

Konya'da Yerel Yönetimler...

Konya'nın Merkez Meram İlçe Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (Mermek) Bünyesinde Kurulan Gömlek Atölyesinde Üretilen Gömleklerin Yüzde 70'i Satılırken, Atölyede Kurs Görenlere İse İstihdam Olanağı Sağlanıyor.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (MERMEK) bünyesinde kurulan gömlek atölyesinde üretilen gömleklerin yüzde 70'i satılırken, atölyede kurs görenlere ise istihdam olanağı sağlanıyor.

Meram Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi ve özel sektörün de destek verdiği projede kursiyerlerin Meram Belediyesi tarafından genel sağlık sigortaları yapılırken, üç yıl içinde ustalık sertifikası veriliyor. Projenin Konya ve Türkiye için örnek bir proje olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, "Geçen yıl üretime başlayan atölyede 60 kişiye istihdam imkanı sağlanıyor. Burada kurs gören vatandaşlarımız, bir taraftan kendi eğitimlerini tamamlarken, diğer yandan da aile bütçesine katkı sağlıyor. Ayrıca sağlık sigortaları da yapılıyor. Aylık 15 bin adet gömlek üretiliyor. Burada toplam 110 kişinin istihdam edilebileceği bir atölye oluşturuldu. Konya'da örnek olan bu uygulamayı yaygınlaştıracağız" dedi.

(MÇ-FM)

27.03.2007 14:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title