Haberler

Kocaeli Ülkü Ocakları "KIRIMLI" Filminin İlk Gösteriminde

Güncelleme:

Cengiz Dağcı'nın Korkunç Yıllar adlı romanından beyaz perdeye aktarılan KIRIMLI filmini Kocaeli'nde vizyona girdiği ilk gününde izleyicisi Kocaeli Ülkü Ocakları oldu.

Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı İbrahim ÖZCAN ve Ülkü Ocakları mensubu elli arkadaşımız filmi birlikte seyrettiler. Bu filmin neden seçildiğini anlatan ÖZCAN; "Cengiz DAĞCI Bey Türk edebiyatının önemli
kalemlerinden biri olarak genç arkadaşlarımıza sürekli önerdiğimiz yazarlardan biridir ve onun eserinden uyarlanan bu film hemen dikkatimizi çekti. Filmin özellikle KIRIM'ı ve KIRIM TÜRKLERİ'ni konu alıyor olması hep beraber seyretme kararı almamızın asıl sebebi oldu.

Kırım Türkleri dün olduğu gibi bugünde Rus işgali altında eziyet görmektedir. Ülkü Ocakları için zulmün olduğu her yer gibi Kırım'da gözümüzün bebeğidir. Kırım ayrıca bir Türk vatanıdır. Vatan bizim yüreğimizdir. Kırımda yaşanan her sıkıntı yüreğimize saplanan hançerdir.

Genç arkadaşlarımızın da Kırım Türklerinin başından geçenleri yakından öğrenebilmeleri için bu filmin faydalı olacağına karar verdik ve gösterime girdiği gibi yerimizi aldık." sözleri ile anlattı.

Filmin Konusu: II. Dünya Savaşı sırasında Alman esir kamplarında rehin alınan Tatar esirlerin yaşadıkları insanlık dramını ve çektikleri acıları konu alan filmin kahramanı Sadık TURAN savaş başlayınca diğer Kırım Türkleri gibi askere alınır ve cepheye gider.

Savaş esnasında Almanlar'a esir düşer ve Almanca biliyor olması nedeniyle bulunduğu esir kampında irtibat görevlisi olarak çalışmaya başlar. Kısa süre sonra Almanların, Kırım'ı Ruslardan kurtarıp özgürleştirme vaadiyle Türklerden oluşan birlik kurma planına dâhil olarak Alman ordusunda görev almaya başlar.

Ancak bunun bir oyun olduğunu fark eden Sadık artık gerçek Kırım kurtuluşu için harekete geçer ve bu esnada hayatının aşkı Maria ile de tanışır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Dağcı Kırım Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title