Haberler

Kocaeli GÜDEF'den Kocaeli-Gümüşhane Arasında Kültür Köprüsü

Güncelleme:

Kısa adı Kocaeli GÜDEF olan Kocaeli Gümüşhaneli Dernekler Federasyon'unun gelecek kuşaklara aktarmak için "Kültürel Mirasları Yaşatma" projesi nedeniyle Federasyon Başkanı Süleyman Olgun Başkanlığında heyet Gümüşhane'ye gitti.

Kocaeli Gümüşhaneli Dernekler Federasyonuileİçişleri Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği "Gümüşhane simgesi konakların (Balyemez konağı) kent kültürüne aktarımı" adlı projeyi uygulama ve saha gözlemlerini yapma başta Balyemez Konağı ve kentteki diğer kültürel mirasların fiziki dokusunu yerinde incelemek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Federasyon Başkanı Süleyman Olgun'un başkanlığında Başkan Yardımcıları Ertuğrul Taşlı, Tuna Coşkun, Hüseyin Yılmaz ve kurucu başkan Mikail Ozan'la birlikte başta Gümüşhane Valisi olmak üzere Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof Dr Halil İbrahim Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof Dr Bayram Nazır, Gümüşhane ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane SGK Müdürü Eyüp İslamoğlu, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Ateş'i makamlarında ziyaret ederek hem proje ile ilgili bilgiler verdiler hem de çeşitli saha çalışmalarına birlikte katıldılar.

Kocaeli GÜDEF Başkanı Süleyman Olgun yaptığı açıklamada şöyle dedi, "Federasyon olarak İçişleri Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediğimiz "Gümüşhane simgesi konakların (Balyemez konağı) kent kültürüne aktarımı" adlı projemizle ilgili olarak Başkan Yardımcıları Ertuğrul Taşlı, Tuna Coşkun, Hüseyin Yılmaz ve kurucu başkanımız Mikail Ozan'la birlikte proje ortağımız Gümüşhane İl kültür ve Turizm Müdürlüğü nezdinde bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Gümüşhane Valisi başta olmak üzere Belediye Başkanımızı, Üniversite Rektörümüzü, Sanayi Odasını ve bir çok kurum ve STK'yi ziyaret ederek projemizi paylaşarak gerekli bilgi ve ortak saha çalışması yönünde desteklerini aldık. Kendilerine Gümüşhane Kültürüne yakışır misafirperverlik ve sıcak diyaloglarından dolayı teşekkür ediyorum.GÜDEF olarak bu projemiz bölgemizde bulunan STK ve yöresel dernekler için de model alınarak kendi yöre kültürel değerlerinin yaşatılmasına örnek olabileceği ümidindeyiz dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Olgun Gümüşhane Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title