Haberler

Kocaeli'de "Okul Birinciliği Ünvanının Geri Alındığı" İddiası

Kocaeli’de bir grup, lisenin mezuniyet töreni sırasında, "siyasi içerikli konuşma yapması" nedeniyle açılan soruşturmada kınama cezası alan öğrencinin, okul birinciliği ünvanının geri alındığını iddia ederek, buna tepki gösterdi.

İzmit Gazi Anadolu Lisesini birincilikle bitiren Işıtan Önder'in, okulun mezuniyet töreni sırasında Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybedenleri andığı gerekçesiyle açılan soruşturmada okul birinciliği unvanının geri alındığını iddia eden bir grup, basın açıklaması yaptı.

Çeşitli sloganlar atarak Gazi Anadolu Lisesi önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinden Işıtan Önder'in, okulu birincisi olarak tamamladığını kaydetti.

Omurca, Önder'in konuşmasında, Gezi Parkı odaklı olaylarda yaşamlarını yitiren, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan'ı anarak "Onların yaşama hakkını ellerinden aldılar. Biliniz ki Ali İsmail Korkmaz'lar, Berkin Elvanlar bu sıralarda oturuyorlar" ifadesini kullandığı için okul yönetimince "kınama" cezasına çarptırıldığını söyledi.

Sendika olarak bu işin takipçisi olacaklarını anlatan Omurca, "İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu hukuksuzluğu derhal gidermesi ve öğrencimizin hak ettiği okul birinciliğinin kendisine teslim edilmesini istiyoruz" dedi.

"Oğlumun motivasyonunu etkiledi"

Işıtan Önder'in babası Mustafa Önder de yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde okul yönetiminin durumu kendilerine tebliğ edildiğini söyledi.

Oğlunun okul yönetiminin bütün etkinliklerine katıldığını belirten Önder, "On kişinin itirazıyla bu karar alınıyor. Okul müdürü Ahmet Kemal Saral'la konuştuğumda kendisinin de görevden alındığını söyledi. Bir eğitim kurumunun bu şekilde davranmasına şaşırıyorum. Üniversite sınavlarının olacağı bir dönemde bu durumun yaşanması, oğlumun motivasyonunu etkiledi. Kesin bir gelişme yok. Tüm gelişmeleri takip edeceğiz" diye konuştu.

Baba Önder, okul birinciliğinin geri alınmasının oğlunu etkilemediğini dile getirerek, oğlunun üniversiteyi kazanarak orada da birincilik elde edeceğini kaydetti.

Olay

İzmit Gazi Anadolu Lisesi yönetimi, mezuniyet töreninde konuşma yapan okul birincisi Işıtan Önder'e, buradaki sözleri nedeniyle açtığı soruşturmada, "Okul mezuniyet töreninde siyasi içerikli konuşma yapması" dolayısıyla "kınama" cezası vermişti.

Yönetimin, söz konusu karar uyarınca Önder'in okul birinciliği unvanının geri alınması yönünde karar verildiği iddia edilmişti. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Önder Omurca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title