Haberler

Klinik Psikolog Nurten Sancak'tan Rehber Niteliğinde Bir Kitap

Güncelleme:

Klinik Psikolog Nurten Sancak, mesleki hayatı boyunca uzmanlık alanı olan ilişkileri yeni kitabında okuyucusuyla buluşturdu.

"İlişkinin Dili Gizlidir"

Yıllarca çeşitli sosyal sorumluluk projeleri, psikoloji alanında uzmanlığı, akademik hayat ve medya alanında çeşitli konularda adından söz ettiren Sancak, kitabında modern insanın yaşadığı zorluklara yönelik pratik ve uygulanabilir yöntemler sunuyor. Kitap, daha önce çeşitli yayınlar için yazdığı makalelerin gözden geçirilerek belli başlıklar halinde bir araya getirilmesiyle oluştu.

Kitabın lansmanı, Nurten Sancak'ın Kurucusu olduğu Hedefe Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Lansmana iş insanları, akademisyenler, medya ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri katıldı. Lansmanda konuşan Nurten Sancak, bir psikoterapist olarak insanların hayatlarına dokunabilmek ve fayda sağlayabilmenin, her zaman kendisinin öncelikli hedefi olduğunu belirtti.

Her ilişkinin kendine has ve bir o kadar da karmaşık olduğunu vurgulayan Sancak, "İnsanoğlunun Adem ve Havva'dan bu yana çözemediği kadın erkek bilmecesi, insanların temel kaygı ve ilgi odağını oluşturmaktadır" dedi.

Ailede önce kadını güçlendirmenin, bilinçlendirmenin işlevselliğini savunan Nurten Sancak; üretim ve danışmanlık sürecinde yer aldığı ve çoğu topluma fayda sağlayacak proje temaları; kadın, aile, kız çocuklarının bilime yönlendirilmesi ve benzeri başlıklar üzerine yoğunlaştı.

Kitabın sadece kadınlara yönelik bir kitap olmadığını da kitap kapağında vurguladığını belirten Sancak, "tüm kadınlara ve ilişkisine kıymet veren erkeklere" yönelik bir kitap olduğunu belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title