Haberler

Klarnet Virtüözü Şükrü Tunar Anıldı

Klarnet virtüözü ve bestekar Şükrü Tunar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce düzenlenen konserde anıldı.

Klarnet virtüözü ve bestekar Şükrü Tunar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce düzenlenen konserde anıldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen "Müziğin Ustaları" adlı program, Tunar'ın hayatından kesitlerin yer aldığı tanıtım filminin gösterimiyle başladı.

İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen'in de katıldığı gecede, Ayşe Taş, Zekai Tunca, Bekir Ünlüataer, İhsan Güvenç ve Serkan Çağrı sahne aldı.

Tunar'ın bestelerinden 4'er eser icra eden sanatçılara, Şef Onur Nar yönetimindeki 14 kişilik orkestra eşlik etti.

Sanatçı İhsan Güvenç, sahnede yaptığı konuşmada, Türk sanatına büyük katkılar yapmış sanatçıların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Anma konserlerinin, sanatseverleri bir araya getirmekte çok etkili olduğunu belirten Güvenç, şöyle konuştu:

"Biz bu sahnede ustalara yer vermekten o kadar onur ve şeref duyuyoruz ki tarifi mümkün değil. Çünkü biz yeni nesil olarak, bu işi götürmek için onlardan feyz almazsak, başka beslenebileceğimiz bir yer yok."

Konserde Şükrü Tunar'ın "Bir Zamanlar Maziye Bak", "Canımın Yoldaşı Ol", "Söyleyemem Derdimi", "Bir Bir Geçiyor Sevgililer", "Unut Beni", "Aşkın İçimde Yara", "Güller Arasında", "Geçti Sevdalarla Ömrüm" gibi çok bilinen şarkıları seslendirildi.

Edremit'te 1907'de dünyaya gelen ve müzik kariyeri boyunca birçok ünlü isme sahnede eşlik eden Şükrü Tunar, 1962'de Zeki Müren'e eşlik ederken, sahnede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Abdurrahman Şen Ayşe Taş Tunca Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title