Haberler

Kızlarımız Okullaşıyor, Üniversiteler ve İş Alanlarıyla Buluşuyor" Projesi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce yürütülen "Kızlarımız Okullaşıyor, Üniversitelerle ve İş Alanlarıyla Buluşuyor" projesinin 5. değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca finanse edilen proje için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, İlçe milli eğitim müdürleri, proje paydaşı okulların müdür ve öğretmenleri, proje kapsamında gerçekleştirilecek temel yeterlilik eğitimlerinde görev yapacak rehber öğretmenler ile projede görev alanlar katıldı.

İl genelinde planlanan eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve paylaşımda bulunan Milli Eğitim Müdürü Doğan, proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerin en üst seviye verimlilikte gerçekleştirilebilmesi için tüm paydaşlardan üzerlerine düşen sorumluluklara gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

Proje koordinatörü Serdar Serhat Salantur ise proje kapsamında her bir ilçeden 50 kız öğrenci ve 50 annenin katılımıyla gerçekleştirilecek il içi ve il dışı geziler hakkında paylaşımda bulunarak, geziler kapsamında il içinde Gümüşhane Üniversitesi ve yerel iki sektör, il dışında ise Karadeniz Teknik Üniversitesi ve iki yerel sektörün ziyaret edileceğini söyledi.

Proje kapsamında bugüne kadar 500 ailenin ziyaret edildiği, bin 500 ebeveyn eğitimi gerçekleştirildiği, 150 kız öğrenciye eşofman takımı, spor ayakkabı ve mont temin edildiği, 150 sivil toplum kuruluşu, yerel kanaat önderleri ve sendika temsilcisine seminer, 150 rehber öğretmene eğitim verildi, 6 ilçe merkezinde 72 farklı dersten ve 400 öğrencinin katıldığı destek telafi kursları düzenlendiği ve okullar bünyesinde ETÜT merkezleri kurulduğu, il genelindeki 14 mesleki ve teknik eğitim kurumuna resim, müzik ve spor sınıfı malzemeleri dağıtıldığı, il genelinde 150 kız öğrenciye soru bankası ve test kitabı desteği sağlandığı, 200 yönetici ve öğretmene ise eğitim verildiği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İbrahim Taş Seydi Doğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title