Haberler

Kızıl Petrol'ün Sahibi İbrahim Kızıl, Barzani Adına Arazi Aldığı İddialarını Yalanladı

Kızıl Petrol'ün Sahibi, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Barzani Adına Hatay'da Arazi Aldığı İddiaları Yalanladı.

Kızıl Petrol'ün sahibi, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Barzani adına Hatay'da arazi aldığı iddiaları yalanladı.

Kızıl Petrol'ün sahibi, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Devlet Demiryolları'nın (TCDD), Hatay Dörtyol'da deniz kıyısında bulunan 3 bin 400 dönümlük araziyi Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesud Barzani adına aldığı iddialarına açıklık getirmek için bir basın toplantısı düzenledi. İstanbul Levent Kızıl Şirketler Grubunda yapılan basın toplantısında İbrahim Kızıl hakkındaki iddiaları yalanladı. Kızıl, 20 yıldır, Kızıl Şirketler Grubu olarak Irak ile petrol ihracatı ve ithalatı yaptıklarını

belirterek, "Bu ihracatlar, Irak merkezi hükümeti muhatap alınarak ve yasal izinler dış ticaretten alınarak gerçekleştirilmiştir. 2006 yılı Ekim ayında Kuveytli yatırımcı Sami Al Bader'e ait International Investment grup, adındaki şirketle ülkemizde rafineri, liman ve grubumuza ait Türk Oil'in büyümesine bağlı olarak bir işbirliği imzalanmıştır. Bu yatırımların parçası olarak da Hatay Dörtyol'da TCDD'ye ait 3 bin 500 dönümlük arazi açık artırmayla bu ihaleyle kazanılmıştır. 3.5 milyar dolara varan rafineri

elektrik santrali ve liman gibi bölgeye yatırımlar yapmaktır. Fakat Sanayi Bakanlığı 'araziyi ihtiyaç var' diyerek bu ihaleyi iptal etti. Bunun üzerine bir gazetede bunun iptalini Barzani'yle ortaklık nedenine bağlamak istedi. Bu gazetede hakkında gerekli yasal yollara başvuracağız. Neden böyle bir şey yaptıklarını bilmiyoruz" dedi.

Basın mensuplarının soruları üzerine Kızıl, "Bizim ihalenin iptali gibi için itirazımız olmaz. Bize 'araziye ihtiyaç var' denildiği için bir şey diyemeyiz" diye konuştu.

Milliyetçi bir insan olarak Türkiye'yi çok sevdiğini dile getiren Kızıl, "Eğer Kuzey Irak'ta bir iş yaptığımı ispat ederlerse kendimi Kızılay meydanında asarım. Ben Özal'dan beri Irak merkezi hükümetiyle iş yapıyorum. Kuzey Irak'ta iş yapan bir sürü milliyetçi insan var niye onları manşete taşımıyorlar. Barzani'yi sadece gazetelerden tanıyorum" ifadelerini kullandı.

(YM-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title