Haberler

'Kimsenin Burnu Kanamadı, Bununla Gurur Duyuyorum'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 1 Mayıs Olayları Sırasında Kimsenin Burnu Kanamadığını, Bununla da Gurur Duyduğunu Söyledi. Atalay, 'Tedbir Almasaydık Görevimizi Yapmamış Olurduk' Dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 1 Mayıs olayları sırasında kimsenin burnu kanamadığını, bununla da gurur duyduğunu söyledi. Atalay, "tedbir almasaydık görevimizi yapmamış olurduk" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda, CHP'nin 1 Mayıs olaylarıyla ilgili Başbakan Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmeleri sırasında hükümet adına muhalefetin eleştirilerini yanıtlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 1 Mayıs'ta İstanbul ve Ankara'nın dışında hiçbir olayın yaşanmadığını söyledi. 58 ilde 1 Mayıs'ın şenlik ve bayram havasında kutlandığını belirten Bakan Atalay, "Ben şükrediyorum, ölülerin olduğu, işyerlerinin tahrip edildiği bir 1 Mayıs'ın muhatabı olarak karşınızda değilim. Kimsenin burnu kanamadı, kendimi şanslı sayıyorum ve bununla da gurur duyuyorum" diye konuştu.

Hükümet olarak 1 Mayıs'ın bayram havasında kutlanması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Bakan Atalay, Taksim'de 1978 yılından bu yana hiçbir toplantının yapılmasına izin verilmediğini belirtti. Atalay, "1 Mayıs Taksim'e atfedilmek istenmiştir" dedi. Hükümet olarak 1 Mayıs'la ilgili endişelerinin temelini sendikalar ve işçilerin oluşturmadığını kaydeden Bakan Atalay, "Hakkında soruşturma yürütülen kişilerin büyük kısmı işçi değildi" diye konuştu. Atalay, 1 Mayıs'ı, Taksim inadının bu noktaya getirdiğini belirterek "1979'den itibaren Taksim kapalı, bu kadar hükümet gelip geçmiş, hiçbirisi bu risklerden dolayı, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılmasına izin vermemiş" dedi. Atalay, "Hükümet olarak o tedbirleri almasaydık, görevimizi ihmal etmiş olurduk. Ben görevimi yaptım, emniyet görevini yaptı, görevimizi yaparken hiçbirimizin hoşlanmadığı görüntüler oldu" diye konuştu. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title