Haberler

Kilosu 10 liraya düşen hamsiye yoğun ilgi

Güncelleme:

SAKARYA Balık Pazarı'nda fiyatı 10 liraya kadar düşen hamsiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

SAKARYA Balık Pazarı'nda fiyatı 10 liraya kadar düşen hamsiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hamsi satışları balıkçı esnafının yüzünü güldürürken tezgahlarda bulunan balık çeşitliliği dikkat çekti.

Denizlerde yaşanan balık çeşitliliği, Sakarya Balık Pazarı'ndaki tezgahlara yansıdı. Geçen hafta kilosu 30-40 lira arasında satılan hamsinin kilosu 10 liraya düşünce pazarda en büyük ilgiyi gören balık oldu. Karadeniz'e açılan balıkçılar ağlarına takılan bol miktardaki balık ile tezgahlarını doldurdu.

Babadan oğula bu mesleği yaptığını belirten balıkçı Yılmaz Karadeniz, "Karadeniz en başından en sonuna kadar güzel ve bereketli. Palamut ile başlayan sezon çinakop ile devam ediyor. Hamsimiz de aynı şekilde bereketli oldu ve her şey güzel. Talepler ekonominin durumuna göre değişiyor. Havanın sert olduğu dönemde hamsinin fiyatları yükselmişti. 30- 40 liralara kadar çıkmıştı. Havaların iyi gitmesiyle birlikte şu anda 10 liraya kadar düştü ve gayet uygun. Bütün vatandaşlarımız şu an alıp yiyebilecek durumda. Müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak için tezgahımızda her gün taze balıkları satıyoruz" dedi.

Denizden çıkan balığın bolluğuna göre fiyatın değiştiğini söyleyen balıkçı Kenan Dayanç, "Bir ara palamut boldu. Şu an palamut az çıktığı için fiyatı arttı. Karadeniz'de hamsi ve çinakopun bol olmasını bekliyoruz. Geçmiş sezonlara göre bereketli bir sezon yaşıyoruz diyebilirim. Balığın piyasası günlüktür. O gün bol olursa ucuz, az olursa pahalıdır. Fiyatların artmasıyla vatandaşlar tarafından tepki ile karşılaşıyoruz ama bu bizim elimizde olan bir şey değil. Denizden çıkan ürünün bolluğuna göre fiyat değişiyor. Bu açıdan müşterilerimiz de bizi mazur görsünler. Yıllardır bilinçsiz avlanmadan dolayı balıkların nesli tükenmekte. Eskiden bol bulabildiğimiz kalkan balığı şu anda yok. Standartların altında balık avladıkları için balığın nesli tükenirken, gelecek nesil balık yiyemeyeceğini düşünüyorum. Benim kayıkçılara tavsiyem standartlara uygun balık avlamalarıdır" dedi.


- Sakarya
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title