Haberler

Kilis Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Kent genelinde 30 bini Suriyeli toplam 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü Kilis'te 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi okul güvenliği toplantısı düzenlendi.

Kent genelinde 30 bini Suriyeli toplam 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü Kilis'te 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi okul güvenliği toplantısı düzenlendi.

Alaaddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde tertip edilen toplantıda, öncelikli olarak okullar ve çevresindeki güvenlik tedbirleri ele alındı.

Vali Mehmet Tekinarslan, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının, yeni eğitim yılında bütün okullarda güven ortamını sağlayarak, öğrencileri bütün zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, fiziksel ve ruhsal yönden daha sağlıklı bireyler olarak geleceğe hazırlamak olduğunu belirtti.

Okul kantinlerinde, görevlilerin gerekli inceleme ve kontrollerine ağırlık verileceğini, öğrencilerin girmesinin yasak olduğu yerlerde uygulamaların artacağını belirten Tekinarslan, okul binalarının denetim ve kontrollerinin de devam edeceğini aktardı.

Yeni eğitim öğretim yılında idarecilerin göstereceği hassasiyetin güvenli eğitim ortamının oluşmasına katkı sağlayacağına işaret eden Tekinarslan, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin iyi bir eğitim-öğretim görerek geleceğe iyi bir şekilde hazırlanmasında hepimize önemli görevler düşmektedir. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin örnek aldığı kişilerdir. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin çocuklarımızı en iyi şekilde yönlendireceğine eminim." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Başaklıgil, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, okul müdürleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Tekinarslan Kilis Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title