Haberler

Kestane Kebap tarifi! Fırında kestane nasıl pişirilir? Evde kolay kestane nasıl yapılır? En kolay tavada kestane yapımı!

Güncelleme:

Kestane Kebap tarifi! Fırında kestane tarifi! Evde kolay kestane nasıl yapılır? Fırında kestane nasıl yapılır? "Kestane kebap, yemesi sevap..." ne demek? Kestane faydaları neler?

Kış aylarında tüketilen lezzetli, sağlıklı ve kolay pişirilen kestanenin faydaları nelerdir? Tavada kestane nasıl pişirilir? Kestane nasıl yapılır? Fırında kestane tarifini haberimizde bulabilirsiniz.

KESTANE NASIL YAPILIR?

İyice yıkayıp kuruladığınız kestanelerin üstlerine birer çizik atın. Yapışmayan bir tava seçtiğinizden emin olduktan sonra tavanızı ocakta ısıtmaya başlayın.

Kestaneleri üst üste gelmeyecek şekilde tavaya dizip pişmeye başladıkları sırada yarım su bardağı kadar suyu elinizle kestanelerin üzerine serpiştirin.

Tavanın üzerine bir kapak kapatıp çok fazla karıştırmadan 20 dakika kadar pişirin. Ardından soğutmadan afiyetle tüketin.

Kestane Kebap tarifi! Fırında kestane nasıl pişirilir? Evde kolay kestane nasıl yapılır? En kolay tavada kestane yapımı!

KESTANE FAYDALARI NELERDİR?

Diyabetin önlenmesi,

Bağışıklık sistemini güçlendirir,

Sindirim sorunlarını giderir,

Beyin işlevini geliştirir,

Kan basıncını kontrol eder

FIRINDA KESTANE TARİFİ

Fırında Kestane Kebap Tarifi İçin Malzemeler

Yarım kilo kestane

Sıcak su

Kestane Kebap tarifi! Fırında kestane nasıl pişirilir? Evde kolay kestane nasıl yapılır? En kolay tavada kestane yapımı!

Yapılışı;

Kestanelerin ortasına yan uzun bir çizik atıp sıcak suda 10 dakika bekletelim.

10 dakika sonra kestanelerimizi bir tepsiye dizip 250 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim.

Kabuğundan çok kolay ayrılan enfes kestanelerimiz hazır.

"KESTANE KEBAP, YEMESİ SEVAP.." NE DEMEK?

Kestane her haliyle çoğu kişinin severek tükettiği yiyecektir. Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceği kestane, Anadolu'ya Kafkaslar'dan geldiği sanılmakta. yaklaşık 500 yıl yaşabilen, dayanıklı bir kayın türüdür. Meyvesinin ise marifetleri saymakla bitmiyor. Bu sebeple "Kestane kebap, yemesi sevap..." denmekte.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title