Haberler

Kesk Üyelerinden Ek Zam Eylemi

Kesk Üyeleri, Kamu Çalışanlarının Maaşlarına Ek Zam Yapılmasını Talep Ettiler.

KESK üyeleri, kamu çalışanlarının maaşlarına ek zam yapılmasını talep ettiler.

Kızılay Güvenpark girişinde toplanan KESK üyeleri, buradan sloganlar atarak Başbakanlığın Güvenpark yönündeki girişine yürüdüler.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Karakaya, burada yaptığı açıklamada, TÜİK'in, yılın ilk yarısı için yüzde 6 olarak açıkladığı enflasyonun ardından kamu çalışanları ve emeklileri ile sözleşmeli personele enflasyon farkı yansıtılmasının gündeme geldiğini anımsattı.

Yılbaşından itibaren oluşan kayıpların bu ay içinde emeklilere ödenmesi gerektiğini söyleyen Karakaya, telefon, elektrik, doğalgaz, benzin, mazot, dolmuş fiyatlarındaki 6 aylık artışın yüzde 6'lık resmi enflasyonu 3'e katladığını savundu.

Kamu çalışanlarının maaşlarındaki kaybın yüzde 20'leri aştığını öne süren Karakaya, ''Bu süreçte hükümetin enflasyon kaybı olarak 0.76 puanlık ek zam politikası, kamu emekçileriyle alay etmektir'' dedi.

Karakaya, tüm ücretliler için resmi enflasyon üzerinden değil, ücretlilerin yaşamını belirleyen gerçek enflasyona göre bir belirleme yapılarak ek zam verilmesini istedi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren de kamu çalışanlarının maaşlarında yapılacağı belirtilen artışların, talepleri karşılamaktan uzak olduğunu ileri sürdü.

Uygulanan ekonomik programdan olumsuz etkilenen kamu çalışanları, emekliler, işçiler, köylülerin birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyleyen Evren, ''Artık Türk-İş, DİSK ve çiftçi örgütleri uyumamalıdır'' diye konuştu.

Sami Evren, 15 Temmuzda kamu çalışanlarının bordro yakma eylemi yapacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title