Haberler

Kerkük Mitingi

Irak Türkmen Cephesi (Itc) Tarafından Tandoğan Meydanı'nda Kerkük Mitingi Düzenlendi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) tarafından Tandoğan Meydanı'nda Kerkük mitingi düzenlendi.

Mitinge, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Abdulhaluk Çay, AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek ile çeşitli siyasi partilerin temsilcileri ve onbinlerce vatandaş katıldı. Miting İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, ''Biz Irak Türkleriyiz. Anadolu'daki insanımızdan hiç farkımız yok. Dilimiz, dinimiz, örfümüz birdir'' diye başladığı konuşmasında, bölgede yaşanan grupların Türklerin hoşgörüsü sayesinde bugüne geldiğini söyledi.

Irak'ta son 85 yıldır en çok mezalim gören topluluğun Irak Türkleri olduğunu kaydeden Muratlı, ''Buradan sesleniyorum. Bağdat, Bağdat duy sesimizi. Bu, Türklerin ayak sesleridir. Biz Irak'ta örf ve adetlerimizi koruyacağız'' diye konuştu.

Türkmenler'in ülkelerini hiçbir yabancı güce peşkeş çekmediklerini vurgulayan Muratlı, ülkelerine hiçbir zaman yabancı güçlerin gelmesini istemediklerini ifade ederek buna rağmen Türkmenlerin gözardı edildiklerini kaydetti.

Irak'ın parçalanmak istendiğine dikkat çeken Muratlı, Irak'ta kan dökülmesini istemediklerini ifade ederek, ''Ne olursa olsun biz Irak'ın kuzeyine o adı vermeyeceğiz" dedi.

Muratlı, Saddam yönetiminde Türkmenler'in yaşadıkları zulme rağmen Irak'ın bölünmemesi için çalıştıklarını hatırlatarak ''Bu zulüm bize, benim insanıma niye reva görülüyor? Türk olduğum için mi?'' diye devam etti.

Kerkük'e özel statü verilmesini istediklerini söyleyen Muratlı, Kuzey yönetiminin sürekli problem olduğuna işaret ederek "Ortadoğu'da barış istiyoruz. Bu yönetime bir şeyler denilmesi lazım. Irak'a demokrasi geleceksi önce Irak'ın Kuzeyine getirilmesi lazım" dedi.

Terörist grupların Irak'ı terk etmesini isteyen Muratlı, "Kardeşime kurşun sıkan bana sıkmış gibidir" diye konuştu.

Muratlı sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kerkük namusumuzdur, Türk milletinin namusudur. Telafer de öz vatanıdır. O topraklar, Türkmen elinin bir parçasıdır. Tarih boyunca o topraklar Türk'tü, Türk kalacak. Biz büyük bir milletiz, sabırlı bir milletiz''.

Mitingde Türk bayrağının yanısıra Türkmen ve Doğu Türkistan bayrakları yer aldı. "Kerkük Türk'tür Türk kalacak", "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi", "Kerkük'e uzanan eller kırılsın", "Kanımız aksada zafer İslamın" gibi sloganlar atıldı.

Miting, sanatçıların verdiği konserin ardından Anıtkabir ziyareti ile son buldu.

(BC-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title