Haberler

Kemalpaşa'da Hakikat Yolunda 'Mevlana' Vurgusu

Güncelleme:

Mevlana'nın İnsana Bakışı konulu konferansta konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Mevlana'nın eserlerinden yayılan ışık, her geçen gün daha da artıyor." dedi.

Mevlana'nın İnsana Bakışı konulu konferansta konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Mevlana'nın eserlerinden yayılan ışık, her geçen gün daha da artıyor. Hakikat yolunda Mevlana gibi büyük klavuzlar bize yol gösteriyor" diye konuştu.

Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mevlana'nın İnsana Bakışı konulu konferansta konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, hakikat yolunda Mevlana'nın yol gösterdiğini belirterek, onun eserlerinden yayılan ışığın her geçen gün daha da arttığını söyledi. Kemalpaşa Dere Mesire Tesisleri'nde düzenlenen ve Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı toplantıda konuşan Başkan Uğurlu, "Manevi haritası baştan başa hazinelerle dolu bir medeniyetin evlatlarıyız. Sahip olduğumuz bu mirasın bilincindeyiz. Şükürler olsun ki, hakikat yolunu gösteren ve bize rehberlik eden Mevlana gibi klavuzlarımız bulunuyor" diye konuştu. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği gecede Başkan Uğurlu, "Mevlana gerek Mesnevi'de gerekse diğer eserlerinde insanoğlunun ahlaken iyileşmesini hedeflemiştir. Mevlana, insanı ahrette mutlu edecek olan hakikatlerden, nefis terbiyesinden, doğruluk ve hayadan, alçakgönüllülükten, edepden bahseder. Sabır, iyi huy, Allah'a yakarış, dua ve cömertlik Mesnevi'de verilen öğütleridir" ifadesinde bulundu.

İDEAL İNSAN ve MEVLANA

İlahilerin ve Kuran-ı Kerim'in okunduğu, semazen gösterisinin gerçekleştirildiği gecede Mevlana ile ilgili bir sunum yapan Prof.Dr. İbrahim Emiroğlu ise Mevlana'nın düşüncelerinin ilahi sevgiyle olgunlaşan ideal insanın yolunu aydınlatmaya yönelik olduğunu söyledi. Emiroğlu, "İnsanları her kusurlarına ve din ayrığına rağmen kucaklayabilecek kadar müsamahalı ve şefkatlı olan büyük sufiye, tefekküründeki birleştirici güç ve sanatındaki engin anlayışına, 13.y.y. olduğu kadar bugünkü insanlığımızın da ihtiyacı var" biçiminde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Emiroğlu Arif Uğurlu Kemalpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title