Haberler

Kazanlı Sanayiciler Sorunlarını Tartıştı

Kazanlı sanayiciler sorunlarını tartıştı

ANKARA'nın Kazan ilçesinde faaliyet gösteren sanayiciler sorunlarını tartışmak için Kazan Belediyesi Kumpınar Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Kazan Sanayici ve İş Adamları Derneği (KazanSİAD) tarafından organize edilen toplantıya Kaymakamı Murta Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Başkan Yardımcısı Ahmet Ceylan, Fen İşleri ve İmar Müdürleri ile sanayiciler katıldı.

50 Bin nüfuslu Kazan'da 55 bin sigortalı çalışana istihdam sağlayan sanayicilerin, alt yapı, kanalizasyon, enerji ve kalifiye eleman temini konusunda devlet kademesinden kaynaklanan sorunlarla boğuşmaktan duydukları rahatsızlıklarını dile getirdiler. Belediye Başkanı Lokman Ertürk yaptığı konuşmada, öncelikle alt yapı, kanalizasyon, arıtma ve imar çalışmalarında son noktaya geldiğiklerini hatırlattı. Ertürk, "ASKİ, BEDAŞ, doğalgaz, yol sorunu başta olmak üzere sanayicimizin her ne konuda sorunu varsa dün olduğu gibi bugün de canhıraş koşturmaya hazırız. Bazı sorunlarınızın çözümü bizim elimizde olsa, emin olun ki yarına bırakmazdım. Ancak bizi aşan sorumluluklar var. Sanayicimizin sorunlarının çözümü için her ne gerekiyorsa yapmaya hazırım" dedi.

Dernek Başkanı Erkan Tabak ise konuşmasında, Savunma Sanayii Havacılık Kümelenmesi için birçok ilden talip olduğunu hatırlattı. Tabak, "Kazan belediyemizle birlikte havacılık kümelenmesinin Kazan'a yapılması için çaba harcadık. Amacımız, üretim yapıp ülke ekonomisine KVD sağlamak. Sorunlarımızı ilgili kurumlara defalarca ilettik, ancak tek başımıza olduğumuz zaman bir sonuç elde edemiyoruz. Sanayiciler olarak temennimiz, 2015 yılı, sorunları geride bıraktığımız yıl olmasıdır. Başkanımız Lokman Ertürk ve Kaymakam Murat Duru ne yardım istiyorsak önümüze düşüp koşarak gidiyorlar. Hükümetimizin üst kademesinden isteğimiz; denizi geçen sanayicimizin derede boğulmasına izin vermemeleridir" dedi.

Sanayicilerden Numan Balçık, Hande Sevindik, ve Ökkeş Sultanoğlu ile Ali Üzgün ise devlet kademesinde bulunan idarecilerden kaynaklı sorunlar yaşandığını, ara eleman sorununun çözülmemesi halinde 2023 vizyonunu boşa tartışmış olacaklarını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Ahmet Ceylan Murat Duru Kazanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title