Haberler

Kazak Türkleri'nden Saparbekuly'e Ziyaret

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği üyeleri, Kazakistan Cumhuriyeti yeni Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly’un İstanbul’da yaşayan Kazak Türkleri Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileriyle buluşmasına katıldılar.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği üyeleri, Kazakistan Cumhuriyeti yeni Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly'un İstanbul'da yaşayan Kazak Türkleri Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileriyle buluşmasına katıldılar.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi olarak atanan Abzal Saparbekuly'i ziyaret eden Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği üyeleri büyükelçiye görevinde başarılar diledi. Kazakistan İstanbul Başkonsolosluğunda gerçekleşen tanışma toplantısına Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneğini temsilen Onursal Başkan Yakup Can, Dernek Başkanı ve TKÜUGD Kazakistan Sorumlusu Serkan Dinçtürk, Başkan Yardımcısı Abdülkelam Türker ve Dernek Saymanı Ertolkun Gayretullah katıldı.

Ziyarette Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneğinin yayınları olan Kazak Eli Dergisi ve kitaplar Büyükelçimiye hediye edilerek, derneğin çalışmaları hakkında bilgi sunuldu. Abzal Saparbekuly'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek heyet teşekkür etti. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nursultan Nazarbayev Kazakistan İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title