Haberler

Kazada Ölenler İçin Tören

İzmir Zafer İlköğretim Okulu Öğrencilerini Geziye Götüren Otobüsün Kamyonla Çarpışması Sonucu Meydana Gelen Kazada Hayatını Kaybedenler İçin, Konak Meydanı'nda Tören Düzenlendi.

İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini geziye götüren otobüsün kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenler için, Konak Meydanı'nda tören düzenlendi.

Tören, eğitim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, törende yaptığı konuşmaya, Cahit Sıtkı Tarancı'nın "35 Yaş" adlı şiirinin son dizelerini okuyarak başladı.

Bakan Şahin, şunları kaydetti:

"Milletçe acımız çok büyük. Tüm milletimiz, dün meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız, kardeşlerimiz için adeta yas tutuyor.

Kelimelerin kafi gelmediği anlar vardır, şu an onlardan birini yaşıyoruz. Daha fazla söz söylemeye gerek yok. Bu vatan, bu topraklar, bu bayrak, bağımsızlık için şehit olan evlatlarımız başta olmak üzere, şehit olan bu kardeşlerimizin ruhları şad olsun, hepimizin başı sağ olsun."

İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da kazayla ilgili bilgi vererek, kazada hayatını kaybedenlerin isimlerini okudu.

Cenazelerin çok olması nedeniyle toplu namaz kılındı.

Namazın kılınmasının ardından cenazeler, tekbirlerle cenaze arabalarına konuldu ve defnedilmek üzere mezarlıklara götürüldü.

Törende sinir krizi geçirenlere ve bayılanlara, sağlık ekipleri müdahale etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title