Haberler

Kayyum Atanan Tekstil Fabrikasında, İşçilerin Maaş Eylemi

Tokat’ta kayyum atanan bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 2 aydır maaşlarını alamadıklarını ileri sürerek eylem yaptı.

Tokat'ta kayyum atanan bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 2 aydır maaşlarını alamadıklarını ileri sürerek eylem yaptı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan çalışmalar sonrasında, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 'DİMTEKS Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye yaklaşık iki ay önce kayyum atandı. Yaklaşık 150 kişinin çalıştığı fabrikada işçiler, maaşlarını iki aydır alamadıklarını ileri sürerek üretimi durdurdu ve eylem yaptı. Fabrika işçilerinden Mesut Dinç ise belirsizlik yaşandığını, iş çıkışlarının verilemediği için işsizlik maaşı alamadıklarını kaydetti.

Maaşlarını alamadıkları için mağdur durumda olduklarını ifade eden Dinç, kendilerine açıklama yapılmasını beklediklerini dile getirdi. İşçiler adına konuşan Mine Yılmaz ise kayyum atanan iş yerinde maaşlarını ödenmediğini ve mağdur edildiklerini ileri sürerek, "Ne fabrika sahiplerinde ne de atanan kayyum yetkililerinden sağlıklı bir bilgi ya da açıklama alamıyoruz. Burada gördüğünüz tüm çalışanlar 15 Temmuz gecesi devlet büyüklerinden gelen bir mesajla anında meydanlara inmiş devletine ve milletine sahip çıkmıştır. Bizler bu iş yerinde sadece çocuğunun çoluğunun rızkını kazanıp geçim sağlayan çalışanlarız. Bizler devlet büyüklerimizin sesimizi duymalarını istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, kayyum ataması yapılan fabrikanın TMSF'ye devredilmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title