Haberler

Kayserili Şehit Yarın Toprağa Verilecek

Kayserili şehit yarın toprağa verilecekTÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın tabutu henüz Kayseri'ye ulaşmadı.

Kayserili şehit yarın toprağa verilecek

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın tabutu henüz Kayseri'ye ulaşmadı. 25 yaşındaki Uzman Çavuş Muratdağı'nın, Afrin'de 1027 rakımlı tepede, hainler tarafından uzaktan Kanas tüfeğiyle sırtından vurulduğu belirlendi.

'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Kayseri 1. Komando Tugayı emrinde görevli Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı, Afrin yakınlarında, dün saat 07.20 sıralarında silah arkadaşlarıyla hareket halindeyken, bölücü örgüt mensuplarının Kanas 'la açtığı ateş sonucu sırtından vurularak ağır yaralandı. Daha sonra, şahadet mertebesine ulaştı. Bu pusu sırasında,Kayserili terör gazisi Selim Özdoğan'ın yeğeni Piyade Yüzbaşı Onur Özdoğan'da kolundan yaralanarak gazi oldu. Yüzbaşı Özdoğan Hatay Devlet Hastanesinde tedavi edildi . Şehit Uzman Çavuş Mehmet Murat Dağı'nın 9 Kasım 2015'te Isparta Eğridir Dağ Komando okulundaki eğitim ve gördüğü kursların ardından Kayseri 1. Komando Tugayı 2.tabura hucum elemanı olarak katıldığı belirlendi. Uzman Çavuşun annesi Sibel Muratdağı ve yakınları şehidin Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi Çalapverdi köyünde toprağa verilmesini isterken, eşi Birgül ise kocasının Kayseri'de Kalemkırdı camisinde düzenlenecek cenaze namazının ardından Kayseri Garnizon Komutanlığına ait Kartal şehitliğine gömülmesini istedi. İki aile arasında fikir birliği oluşmadığı için şehidin nerede toprağa verileceği henüz kesinlik kazanmadı.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Beşparmak mahallesindeki Sanat apartmanın toplantı salonu taziye evine çevrildi. Burada dün geceden bu saatlere kadar Müftülükçe görevlendirilen din görevlileri kur'an okudu. Şehit uzman Çavuş'un babaevine gelenler burada taziye verdi. Sağlık Müdürlüğünden bir ambulans da gün boyu şehidin baba ocağı önünde bekletildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Suriye Afrin Politika Güncel Haberler

title