Haberler

Kayseri'nin Tanıtımı İçin 'Gesi Bağları' Klibi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin değerleri tanıtmak amacıyla 'Gesi Bağları' türküsüne ünlü isimlerle, kentin tarihi ve turistik mekanlarında klip çekti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin değerleri tanıtmak amacıyla 'Gesi Bağları' türküsüne ünlü isimlerle, kentin tarihi ve turistik mekanlarında klip çekti.

Başta türkünün kaynak kişisi Kayserili merhum sanatçı Ahmet Gazi Ayhan'ın eşi Yıldız Ayhan olmak üzere ülkemizin ve şehrimizin tanınmış sanatçılarının seslendirdiği klipte, tarihi değerlerinden doğal güzelliklerine, sosyal kültürel ve sportif tesislerden yemek ve bağ kültürüne kadar bütün yönleriyle Kayseri anlatıldı. Yıldız Ayhan'ın yanı sıra Göksel Baktagir, Baha, Zekai Tunca, Onur Şan, Emin Olcay, Grup Laçin, Uğur Aslan, Bekir Ünlüataer, Bedia Akartürk, Melihat Gülses ve Ayhan Aşan'ın türkü okuduğu klipte ayrıca Kayserispor ve Erciyessporlu futbolcular ile AGÜ Sporlu basketbolcular da rol aldı.

Klipte, Hunat Camii, Selçuklu Müzesi, Kapalı Çarşı, Seyyid Burhaneddin Türbesi, Ulu Camii, Hacıkılıç Camii, Kültepe Höyüğü, Sahabiye Medresesi, Kayseri Kalesi, Mimar Sinan'ın doğduğu ev, Kayseri Mahallesi ve Talas Konakları gibi şehir merkezinde yer alan tarihi eserlerin yanısıra Yeşilhisar Soğanlı Harabeleri, Sarıoğlan Şahruh Köprüsü, Develi Fraktin Kabartmaları, Bünyan Karatay Hanı, Bünyan Sultan Hanı ve İncesu Karamustafa Paşa Kervansarayı gibi ilçelerde yer alan tarihi değerler de yansıtılıyor. Erciyes, Sultan Sazlığı, Kapuzbaşı Şelaleleri ve Gesi Kuş Evleri gibi doğal güzellikler ile yemek ve bağ kültürüne de yer verilen klipte ayrıca Cumhuriyet Meydanı, Anadolu Harikalar Diyarı, Yamula Barajı, Kıranardı Kent Ormanı, Kent Müzesi, Kadir Has Stadı, Kongre ve Spor Merkezi, Ali Dağı Yamaç Paraşütü, OSB, Raylı Sistem ve Üniversiteler gibi Kayseri'nin modern yönleri de göz önüne seriliyor. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bünyan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title