Haberler

Kaymakam Ermiş, Hububat Ticaret Merkezini Ziyaret Etti

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Hububat Ticaret Merkezindeki esnafa ziyarette bulundu.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Hububat Ticaret Merkezindeki esnafa ziyarette bulundu.

Kaymakam Ermiş'e İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Jandarma Komutanı Mustafa Çobanoğlu, Emniyet Müdürü Abdullah Ergen eşlik etti. Hububat Ticaret Merkezine gelen Kaymakam Ermiş ve beraberindekileri Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter karşıladı.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş  burada 300'ün üzerinde işyeri kapasiteli zahireciler çarşısında olduklarını buradaki günlük işlem hacmi 187 bin ton buğday civarında olduğunu söyledi.

Burada bazı sorunların olduğunu ifade eden Ermiş şöyle konuştu

: "2008 yılında eski sanayinin olduğu yerde buğday pazarında çalışılırken oradaki hijyenik şartların uygun olmadığı gerekçesiyle taşınmaları talep edilmiş. Esnafların çoğu buraya gelmişler belediyenin talebine uygun olarak fakat hala orada bu işi devam ettiren ve sonradan oraya gelen bazı esnaflar olmuştur. Tabi onların orda olması buradaki çalışan esnaflarımızı mağdur ediyor. Bu haksızlığın giderilmesi lazım. Belediye başkanımızla görüştük onlarda gerekli işlemi yapacaklar. Türkiye'ye örnek bir proje burası bahçeleriyle sosyal donatılarıyla çok güzel bir proje buradaki araç sayısı 5 bin civarındadır. Buranın iyi değerlendirilmesi lazım buradaki esnaf iş yapmadığı zaman bunlar şehre gelirler buda şehrin içine 5 bin kamyonun girmesi demektir."

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter ise 6 yıldan beri belediyeye müracaatta bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

" Burada yine arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz kapımız sonuna kadar açıktır. İmkanlarımız ölçüsünde her türlü yardımı göstereceğiz. Eğer yanımıza gelmek isterlerse biz bundan memnuniyet duyarız. Maddi manevi her türlü ortamı onlara hazırlayacağız. Gereken her türlü fedakarlığı yapacağız bunu da burada beyan etmek istiyoruz. Biz daha önce birlik beraberlik içerisinde kardeşçe nasıl birbirimize güvenerek sevgi çerisinde hareket ediyorsak aynı şekilde ve daha ilerleterek burayı onlarla paylaşmaya hazırız." diye konuştu. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

erdoğan turan ermiş mustafa çobanoğlu mehmet şerif Kızıltepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title