Haberler

Kars'ta Kırmızı Işık İhlali Yapan Yapana

Kars'ta Halitpaşa ve Kazımpaşa Caddesi Kavşağında Yapılan Kırmızı Işık Uygulamasında Yarım Saat İçinde 10 Aracın Kırmızı Işık İhlali Yaptığı Görüldü.

Kars'ta Halitpaşa ve Kazımpaşa Caddesi kavşağında yapılan kırmızı ışık uygulamasında yarım saat içinde 10 aracın kırmızı ışık ihlali yaptığı görüldü.

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri kent merkezinde kırmızı ışık ihlallerinin çoğunlukta yapıldığı kavşaklarda uygulama yaptı. Kavşağa 5 metre yakın mesafede park eden araçların kamera ve fotoğraf makinesiyle tespitinin yapıldığı ve ardından da ceza kesildiği uygulamada ehliyetsiz sürücülere de rastlandı.

Uygulamaya, kırmızı ışık ihlalinin en çok yapıldığı Halitpaşa ve Kazımpaşa Caddesi kavşağında ağırlık verildi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nasuh Arslan, kavşağa yakın bir işyerinde bekleyerek kırmızı ışıkta geçen araçların plakalarını ve yönlerini telsizle anons etti. Diğer kavşaklarda bekleyen trafik polisleri de araçları durdurarak ceza kesti. 30 dakika içinde 10 aracın kırmızı ışık ihlali yaptığı görüldü. Araç sürücülerine kırmızı ışık ihlalinden dolayı 108'er ytl para cezası kesildi. Uygulamada, kırmızı ışık ihlalinden dolayı durdurulan bazı araç sürücülerinin ise yanlarında ehliyet ve kimlik bulundurmadıkları görüldü. Bu sürücülerden ehliyeti yanında bulundurmayanlara 108'en ytl ceza verilirken, ilk defa ehliyetsiz araç kullanan sürücüler ise bir defalığına mahkemeye sevk edildi. Kavşağa 5 metre mesafede park halindeki araçların sürücülerine de 52 ytl ceza uygulandı.

Bu arada ceza kesilen park halindeki araçların üzerine ve kırmızı ışık ihlali yapan araçların sürücülerine "Sayın araz sürücüleri" başlığıyla bir bilgi notu verildi. "Trafik polisinin düzenleme çalışmalarına, trafik ışıklarına ve işaret levhalarına kesinlikle uyunuz" uyarısının da yer aldığı bilgi notunda şu ifadeler yer aldı: "İlimizde uygulanan ana caddelerde park yasağı uygulamasına kesinlikle uyunuz. Yolun sol şeridini devamlı ihlal etmeyiniz. Aşırı hızla araç kullanmayınız, hız kurallarına dikkat ediniz. Önünüzdeki aracı her an durabileceğiniz mesafeden takip ediniz ve mutlaka emniyet kemerini takınız. Trafik yasalarında belirtilen park ve durma yasalarına mutlaka uyunuz. Kesinlikle alkollü araç kullanmayınız ve sizi sevenleri üzmeyiniz. Hatalı sollama yapmayınız, hem kendinizi ve hem de karşıdan gelenleri tehlikeye atmayınız. Okul, hastane ve yaya geçidi bulunan yerlerde hızınızı mutlaka azaltınız, buralara araç bırakmayınız. Aracınıza bindiğinizde araca ve size ait belge ve gereçlerin tam olup olmadığını kontrol ediniz"

(BA-İRT-Y)

17.04.2007 18:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title