Haberler

Karaman: Karaman Huzurevi'nde Düğün Heyecanı

Karaman Huzurevi'nde Kalan Yaşlı Çift, Protokol Mensuplarının da Katıldığı Nikah Töreniyle Hayatlarını Birleştirdi.

Karaman Huzurevi'nde kalan yaşlı çift, protokol mensuplarının da katıldığı nikah töreniyle hayatlarını birleştirdi.

Yaşlılar Günü nedeniyle huzurevinde iftar yemeği veren Karaman Valisi Fatih Şahin, daha sonra huzurevinde evlenmeye karar veren yaşlı çiftin düğününe katıldı. Belediye Başkanı Ali Kantürk'ün kıydığı nikahta çiftin şahitliğini ise Vali Fatih Şahin ile eşi Ayşe Şahin yaptı. Huzurevinde kalan Ali Tekin (80) ve Cemile Uguz (78) hayatını birleştirirken çok mutlu olduklarını söyledi. Cemile hanımı 5 yıl öncesinden tanıdığını belirten Ali Tekin, "5 yıl önce Cemile hanımla tanıştık ve dini nikahla evlendik. Fakat 3 sene sonra geçinemeyerek ayrıldık. Biz ayrıldıktan sonra ben hastalandım. Yüzümde bir yara çıktı. Yapılan incelemelerde cilt kanseri olduğumu öğrendim. Hayattan ümidimi kesmedim ve hastalığı yendim. Yalnız ben bu yaşta Cemile hanımı yüzüstü bıraktığım için onun ahını alıp hastalandığıma inanıyorum. 2 ay önce kalmak için huzurevine başvurdum. Gördüm ki Cemile hanım da burada. Anladım ki birbirimizi unutmamışız. Ondan özür diledim ve sevgimizin imza altına alınmasını istedim. Yetkililer bize yardım etti. Şimdi çok mutluyum" diye konuştu.

Yaşlı çiftin nikahlarını kıymaktan mutlu olduğunu ifade eden Belediye Başkan Ali Kantürk de tüm yaşlıların Yaşlılar Günü'nü kutlayarak, "Ben huzurevinin en genç çiftine ömür boyu mutluluklar diliyorum. İnşallah mutlulukları sonsuza kadar devam eder" dedi.

Vali Fatih Şahin de, yaşlıların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini belirterek, "Bu yıl Yaşlılar Günü Ramazan ayına rastladı. Siz değerli büyüklerimizle bir iftar yemeği yiyip, halinizi hatırınızı sormak istedik. Bizler sizlerin tecrübelerinizden faydalanacağız. Dualarınızı alacağız. Bu akşam bir büyük mutluluğa daha şahit olduk. Ben çiftimize mutluluklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Nikah töreninden sonra salonda bulunan orkestra çiftin isteğine göre parçalar çalarken, Belediye Başkanı Ali Kantürk yaşlılarla bir süre oynadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title