Haberler

Karaman'da Siyasi Partilerden Teröre Ortak Kınama

Türkiye'de özellikle Güneydoğu'da artan terör olayları ile verilen şehit nedeniyle tüm ülkede öfke ve tepki artarken Karaman'da siyasi partilerin temsilcileri bir araya gelerek Türkiye'ye örnek olacak ortak bir karara imza attı.

Polisevinde Emniyet Müdürü Mehmet Şahne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen terörü telin toplantısına, AK Parti Milletvekili Recep Şeker, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, MHP İl Başkan Yardımcısı Durmuş Yıldızbaş ve Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin katıldı. Siyasi parti temsilcileri halkı her türlü provokatif eylem ve gösterilerden uzak durmaya davet etti.

Toplantıyla ilgili yapılan ortak basın açıklamasında, "Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarına sebebiyet veren terör örgütü ve yandaşlarını kınıyoruz. Büyük Türk milletinin sabrını acziyet olarak değerlendiren gafillerin tarihe bir daha bakmalarını öneriyoruz. Yaşanan terör olaylarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu zor günlerde Karaman'da faaliyet gösteren siyasi partilerden AKP, CHP, MHP ve SP temsilcileri olarak parti ayrımı gözetmeksizin birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu burada tüm kamuoyuna ilan ediyor, üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz." denildi.

Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugünde birlik ve beraberlik içerisinde duracağı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan değerli Karamanlı vatandaşlarımızın da teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergileneceğine inancımız tamdır. Tüm dünya bilmelidir ki bu 'Aziz vatan ve ay yıldızlı bayrak' Türk milletinin en kutsal değerleri olarak varlığından hiçbir ödün vermeden, canımız pahasına sonsuza dek savunulmaya devam edilecektir. Ülkemizi bölmeyi amaçlayan hain terör örgütünün gerçekleştirdiği kalleş saldırıda milletimizin güvenliğini sağlamakla görevli Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet mensuplarımızın hayatına kastedilmesi hepimizde derin bir acı ve üzüntü oluşturmuştur. Unutulmaması gereken konu terör belasından insanlığın kurtulabilmesi için tüm dünyanın artık terör gerçeğini anlaması ve terörle mücadele için kararlılıkla ortak tavır geliştirilmesi bir zorunluluktur. Bu terör örgütü ve yandaşları şunu iyi bilmelidirler ki, ülkemizin huzur ortamını ve bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik terör eylemleri hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu oyunları bozacak kadar güçlü ve irade sahibidir. Terör örgütünün eylemlerine karşı çıkmak herkesin ortak görev ve sorumluluğudur. Yine unutmamalıyız ki, terör örgütünün asıl amacı ülkede bir korku iklimi oluşturarak Türk halkının sağduyusunu azaltmak ve karşılıklı nefreti beslemektir. Terörün bu amacına ulaşmasını engellemek için bu tür saldırılar karşısında halkımızın birlik ve beraberliğine daha da sahip çıkacağından ortak vicdan ve akıl ile davranacağından kuşkumuz yoktur. Bizler siyasi parti temsilcileri olarak Karaman'da oluşturduğumuz bu birlikteliğin tüm ülkemiz genelinde örnek olmasını istiyoruz. Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu süreçte, şehitlerimiz üzerinden yapılacak siyasetten uzak durarak, taşkınlık, nefret söylem ve eylemlerinin yerine sağduyu ile hareket ederek kardeşliğimize zarar verecek her türlü provakatif eylem ve gösterilerden uzak durulması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz. Gözünü kırpmadan ülkesini savunan güvenlik güçlerimizin sarsılmaz cesareti önünde gururla ve saygı ile eğiliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Tüm bu olaylar karşısında yaralanan askerlerimiz ve polislerimize de Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Bu terörü yapanları, arkasında duranları, destekleyenleri Karaman halkı adına tel'in ediyoruz. Tüm bu saldırılar kardeşliğimizi ayrıştırmayacak aksine pekiştirecektir. Karaman halkımızı sağduyuya davet ediyoruz" denildi.

Basın açıklaması öncesinde terör saldırılarında şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı mensuplarının ruhları için duada edildi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Şeker Nazmi Ünlü Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title