Haberler

Karabük: Vali Sevim'den Fen-edebiyat Fakültesi'ne İnceleme

Karabük Valisi Cemalettin Sevim, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne bağlı Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Kapalı Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Karabük Valisi Cemalettin Sevim, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne bağlı Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Kapalı Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Vali Sevim ile birlikte geziye, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Etem Sait Öz, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Dilek Dadaylı Paktaş, Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Dr. Osman Kılavuz ve Fen-Edebiyat Fakültesi'ni yaptıran hayırsever iş adamı Mutullah Yolbulan da katıldı. Fakülte binalarının büyük bir kısmının bitmiş olmasına sevinen Vali Sevim, çalışmaların daha hızlı bir şekilde ilerlemesini, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında fakültede öğrencilerin okumasının gerektiğini söyledi. Sevim, "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde bulunan öğretim görevlisi arkadaşlarımızın 2 günlük derslerini burada toplarız. Yenice-Zonguldak arasındaki yolda yapılacak. O zaman ulaşım daha da kolay olacak. Yani Zonguldak'tan gelen bir öğretim görevlimiz 1.5-2 saate kalmadan Karabük'e gelmiş olacak. Öğretim görevlilerimiz 2 gün burada kalır, konuk evinde de misafir ederiz. Daha sonra tekrar Zonguldak'a döner. Kadrolu elemanları buraya getirirsek daha da güzel olur. Yani bu binayı 1-2 yıl daha boş tutmayalım. 2006-2007 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimiz burada okumaya başlasınlar" dedi. Vali Cemalettin Sevim, Fen-Edebiyat Fakültesi binasını gezdikten sonra Kardemir A.Ş., Çelsantaş A.Ş. ve Ahmet Yolbulan tarafından yaptırılan Kapalı Spor Salonu ve Mühendislik Fakültesi binalarını da gezerek şunları söyledi:

"Üniversitemizin altyapısını güzel bir şekilde tamamlıyoruz. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Spor Salonu'nu geçen sene hizmete sundu. Bizim üniversitemiz daha açılmadan gençlerimiz, sportif faaliyetlerini yapabilecekleri bir spor salonuna kavuşmuş oluyor. Mühendislik Fakültesi binası tamamlandığı zaman modern bir bina görünümünü andıracak ve burada 1980 öğrencimiz eğitim ve öğretimlerini sürdürecek. Bu fakültelerin ve Kapalı Spor Salonu'nun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapılan tüm güzel şeyler Karabük ve halkı içindir. Çünkü Karabük her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. Bunun için ben de dahil herkes elinden geleni yapacaktır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title