Haberler

Kara Şahin Düştü Filmi

Kara Şahin Düştü filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Kara Şahin Düştü filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

Ünlü yönetmen Ridley Scott, ve dünyaca tanınan yapımcı Jerry Bruckheimer, “Black Hawk Down -Kara Şahin Düştü” filminde görevlerini tamamlamaya çalışan askerlerin hikayesini beyazperdeye aktarıyorlar.

Ekim 1993’de Birleşmiş Miletler Barış Gücü Operasyonları çerçevesinde bir grup seçkin Amerikan askeri Mogadişu, Somali’ye gönderilmiştir. Görevleri Somali ordusunun başındaki Mohammed Farrah Aidid’in en önemli iki yüzbaşısını ele geçirmek ve ülkede ABD yanlısı bir yönetimi iş başına getirmektir.

Amerikan Kuvvetleri Somali’de, yüzyıldır süren bir iç savaşla ve bu savaşın kaçınılmaz sonuçlarıyla karşılaşırlar. Dikkatle planlanmış bir görevin, beklenmedik bir olay sonucunda Amerikan ordusunun Vietnam’dan beri yaşadığı en büyük askeri savaşına dönüşmesi, Barış Gücü askerlerine hayatlarının en ağır dersini öğretecektir.

Görev ilerledikçe Mogadişu’daki her erkek, kadın ve hatta çocuk Amerikan askerlerine karşı silahlanarak şehri tam bir savaş alanına çevirirler. Sonuçta, dokunulmaz olarak düşünülen Black Hawk helikopterlerinden iki tanesi şehrin üzerinde vurulup düşürülünce, operasyon bir anda zamana karşı verilen bir yaşam mücadelesine dönüşür.

Genç korucular ve tecrübeli Delta Force askerleri omuz omuza, kurtarılmayı bekleyen arkadaşları için, 18 saat boyunca Mogadişu’nun en tehlikeli bölgesine bir operasyon düzenlerler. Sayıca az olmaları, ortamın gerginliği, kurulan ittifakların önemini bir daha gözler önüne serer.

ZAMANA KARŞI ÖLÜMÜNE YARIŞ

Amerikan Kuvvetlerinin de bir parçası olduğu Birleşmiş Milletler Barış Kuvvetleri, açlık ve savaştan yaklaşık 300 bin vatandaşını kaybetmiş olan bu Afrika ülkesine, yardım paketlerini almaya çalışan aç vatandaşlarını öldüren Aidid’e karşı korumaya karar almıştır.

Habr Gidr klanı 24 Pakistanlı Birleşmiş Milletlere bağlı askeri pusuya düşürerek öldürür. Aidid’in yüzbaşlarını kaçırarak kuvvetini azaltmayı planlayan Amerikan Kuvvetleri, General William F. Garrison komutasında bir operasyon düzenler.

Çok basit bir operasyon olması planlanıyordu, tabii savaşta olaylar ne kadar basit olabilirse... Operasyonun amacı Mogadişu’daki Olympic Oteline yakın bir binada buluşmakta olan binadan Yüzbaşıların kaçırılmasıydı. Dört ayrı gruptan 75 Amerikan Korucusu binaya helikopterlerle çabuk iniş yapacak ve yerden jiplerle destek veren 40 Delta Force komandosuna hedefleri yakalatacaktır. Hawlwadig sokağında ele geçirilmesi düşünülen esirler Amerikan üssüne götürülecektir.

Operasyon 3:42’de başlayarak ve en fazla 45 dakika sürecektir, bu yüzden gece görüşü gibi özel malzemeler Hint Okyanusu kıyısında bulunan 45 dakikalık uzaktaki Amerikan Üssünde bırakılır, çünkü bu malzemelere ihtiyaç duyulacağı düşünülmemektedir.

Fakat Black Hawk Super Six One, ve 20 dakika içinde Black Hawk Super Four düşürülünce saldırı planı birden kurtarma operayonuna dönüşür. Nefes nefese, zamana karşı yürütülen askeri operasyon, herkese hayatlarının en büyük dersini vermektedir.

OSCAR’DA 4 DALDA ADAY

En İyi Yönetmen - Ridley Scott

En İyi tografi - Slawomir Idziak

En İyi Kurgu - Pietro Scalia

En iyi Ses

“Kara Şahin Düştü” aynı zamanda dünyasının en prestijli ödüllerinden olan BAFTA’da da 3 dalda aday.

film aynı zamanda Amerika’nın önde gelen eleştirmenlerinin “İlk On”unda yer alıyor.

Yönetmen: Ridley Scott

Senaryo: Ken Nolan, Mark Bowden

Oyuncular: Sam Shepard, Tom Sizemore, Ewan McGregor, Eric Bana, Josh Hartnett

Filmin Türü: Aksiyon, Drama,

Orijinal Adı: Black Hawk Down

Yapımcı Firma: Columbia Pictures Corporation [us]

Yapım Yılı: 2001

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 143 dk.

Resmi Sitesi: http://blackhawkdown.philly.com/

Vizyon Tarihi: 01.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title