Haberler

Kara Kabare'nin armağan gişesi 22 Ekim'de açılıyor

Güncelleme:

Türkiye'de ilk kez armağan ekonomisiyle tiyatro yapan Kara Kabare Topluluğu, ödüllü "ZBAM!" oyununu bu sezon da armağan ekonomisiyle sahnelemeye devam ediyor.

Oyunu izlemek isteyen seyirciler, karakabare.com adresinde yayınlanan armağan listesinden dilediklerini seçerek oyuna rezervasyon yapabiliyorlar. Böylece ikinci el kitap, bir saat şan dersi, başka bir oyuna bilet, atalık tohum ya da sokak hayvanlarına mama armağan ederek oyunu izlemek mümkün olabiliyor. Şirvan Akan tarafından, toplumda çok duyulma fırsatı olmayan yaşanmış hikayelerin stilize edilmesiyle oluşturulan, alternatif bir tarih yazmayı amaçlayan ZBAM! 22 Ekim'den itibaren her Salı saat 20.30'da, Maya Cüneyt Türel Sahnesi – Beyoğlu'nda izlenebilir.

ZBAM! adlı oyunda, seyircilerle birlikte hayallerindeki komünü kurmaya karar vermiş bir tiyatro topluluğunun öyküsü anlatılıyor. Şarkı sözlerinden en küçük repliğe kadar tamamen yaşanmış olaylardan oluşan oyun, uyuşturucu kullanıp da bırakabilenlerin, kötü mahallelerden sağ çıkabilenlerin, tecavüze uğrayıp da bunu dönüştürebilenlerin, tüm varsayımları geçersiz kılıp delirmeye karar verenlerin sert ama kuvvetli umudunu, daha güzel bir dünya umuduyla harmanlıyor. Şirvan Akan'ın yazıp yönettiği oyunda, Defne Koldaş, Furkan Ak, Nihan Şentürk, Selami Üstübi ve Tuba Karabey rol alıyor. Oyunun besteleri Cosmic Wings grubundan Baki Turanlı'ya, ses tasarımı ise Kinesis grubundan Aykut Özen'e ait. Geçtiğimiz sezon prömiyer yapan oyun, Yeni Tiyatro Dergisi 7. Emek ve Başarı Ödüllerinde "En İyi Hareket Düzeni" ödülüne layık görülmüştü.

PARA ARMAĞANI, OYUNU İZLEDİKTEN SONRA VERİLİYOR

Sahne üzerinde başka bir dünyanın nasıl mümkün olabileceğini araştırırken, oyunlarını seyirciyle buluşturma yollarını da hayalleriyle hizalamak isteyen Kara Kabare topluluğu, armağan ekonomisine bir şeyleri yıkmak için değil, kurmak için sarıldıklarını ifade ediyor. Nakit paranın da bir armağan olarak görüldüğü bilet sisteminde, seyirci oyunu izlemeden önce değil, izledikten sonra, kendi kalbini, karşılanan ihtiyaçlarını, oyunun yarattığı duyguları göz önünde bulundurarak gönlünden geçen miktarı armağan ediyor. Sorunu parada değil, paranın ihtiyaç karşılamak için tek strateji olarak kullanılmasında gördüklerini paylaşan topluluğun armağan listesinde altı çizilerek okunmuş bir sosyoloji kitabı, sigara bırakma deneyimi ya da atalık tohum gibi paranın satın alamayacağı seçenekler de var. Yakınlık duydukları topluluklarla bir dayanışma yaratmak isteyen ekibin listelerine ekledikleri "kumbara" ile başka topluluklara destek olarak oyunu izlemek mümkün olacak. ZBAM! 22 Ekim'den itibaren her Salı, saat 20.30'da, Maya Cüneyt Türel Sahnesi – Beyoğlu'nda izlenebilir.

2012'de kurulan Kara Kabare Tiyatro Topluluğu kendi içinde hiyerarşi üretmemeyi, sürdürülebilir şiddetsiz bir topluluk olmayı araştıran, yalnızca sahne üzerinde değil, oyunların seyirciyle buluşturulmasındaki ekonomi konusunda da yeni yöntemler deneyen bir sanatçı kollektifi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım hangi kanalda? Aziz Yıldırım konuşması 13 Mayıs Canlı izle! Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı mı? (VİDEO) Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkan adaylığı açıklaması Cleveland Cavaliers Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 14 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Pazartesi kaptanlar kim oldu? Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title